Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 14:05
ΑΓΟΡΕΣ

Η Coinbase διαγράφει από την πλατφόρμα της το κρυπτονόμισμα XRP

Η Coinbase διαγράφει από την πλατφόρμα της το κρυπτονόμισμα XRP

Την αναστολή των διαπραγματεύσεων του κρυπτονομίσματος XRP, αποφάσισε η Coinbase, όπως έκανε γνωστό χθες Δευτέρα με ανακοίνωσή της η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, μετά την αγωγή που κατέθεσαν οι αμερικανικές αρχές εναντίον της Ripple της εταιρείας που το ανέπτυξε και το εισήγαγε στην αγορά, για φερόμενη παράνομη προσφορά ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, με το εν λόγω κρυπτονόμισμα. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει μηνύσει δύο στελέχη της Ripple για προσωπικά κέρδη από την προσφορά αυτή σε XRP.

Η απόφαση αυτή της Coinbase έρχεται κι ενώ έχει καταθέσει αίτηση στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να πραγματοποιήσει Αρχική Δημόσια Προσφορά, μια κίνηση που θα την κάνει την πρώτη αμερικανική εταιρεία διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, η οποία θα εισέλθει στο χρηματιστήριο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, οι συναλλαγές με το XRP έχουν περιορισθεί από χθες και θα ανασταλούν πλήρως από τις 19 Ιανουαρίου του 2021. 

Οι αναφορές αυτές επέφεραν νέο πλήγμα στο XRP, με την τιμή του κάνει βουτιά σχεδόν 35%, φθάνοντας στα 16 σεντ, με τη συνολική κεφαλαιοποίησή του να έχει συρρικνωθεί στα 7,2 δισ. δολάρια και να κινδυνεύει πλέον να πέσει στην 5η θέση της σχετικής λίστας (έχει χάσει ήδη την 3η θέση από το Tether), πίσω από το Litecoin, η κεφαλαιοποίηση του οποίου επί του παρόντος βρίσκεται στα 6,8 δισ. δολάρια.  

Η Coinbase είναι μια από τις γνωστότερες και αξιόπιστες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, με περισσότερους από 35 εκατ. χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News