Business & Finance Τρίτη 18/10/2022, 11:51
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με τριήμερο ανοδικό σερί πάτησε στις 850 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Με τριήμερο ανοδικό σερί πάτησε στις 850 μονάδες 

Την ανοδική του πορεία για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση επεκτείνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, μια άνοδος που έφερε την ελληνική αγορά στη ζώνη των 850 μονάδων και σε υψηλό από τις 12 Σεπτεμβρίου. Ένα επίπεδο από το οποίο από τις 2 Σεπτεμβρίου πέρασε μόλις δύο φορές με τη σημερινή να είναι η τρίτη. 

Τα χθεσινά στοιχεία για τον προϋπολογισμό έδειξαν πρωτογενές πλεόνασμα στους πρώτους εννέα μήνες του 2022 και αυξημένα τα φορολογικά έσοδα, ενώ η εικόνα των στοιχείων για την απασχόληση τον Σεπτέμβριο ήταν βελτιωμένη.

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και τις έχει επαναφέρει σε τάξη, έχουν διαμορφώσει το σημερινό θετικό κλίμα στη Λεωφόρο Αθηνών. 

Η πρωινή εικόνα 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με υποτονική άνοδο της τάξεως του 0,53% και περιηγείται πέριξ των 847 μονάδων, ωστόσο έχει προλάβει κι έχει περάσει από τις 851 μονάδες, με το ζητούμενο πλέον να είναι να θα καταφέρει στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης να έχει κατοχυρώσει τις 850 μονάδες. 

Ο τζίρος σε σχέση με τις συνεδριάσεις του προηγούμενου διαστήματος και την ασθενική εικόνα, σήμερα σε αυτό το στάδιο βρίσκεται αισθητά υψηλότερα διαμορφούμενος στα 13,5 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 3,5 εκατ. μετοχές. 

Κέρδη περί του 0,80% σημειώνει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap να κινείται υψηλότερα έχοντας υπερβεί το +1%. Ακόμη υψηλότερα στο +1,30% έχει ανέβει ο τραπεζικός δείκτης. 

Η μετοχή της ΔΕΗ συνεχίζει με τη φορά από χθες και ενισχύεται κατά 2,19%, ενώ λίγο πιο πίσω στο +2,09% βρίσκεται η μετοχή της Alpha, όντας οι δύο μετοχές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που έχουν υπερπηδήσει το +2%. 

Ξεχωρίζουν επίσης οι μετοχές των τριών συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank), Σαράντης, Quest και ΑΔΜΗΕ. 

Στην άλλη άκρη του ταμπλό ενάντια στο σημερινό ανοδικό κλίμα, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ διαγράφοντας 1,105, ενώ Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και Coca Cola σημειώνουν ισχνή πτώση.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία: Προς τα πάνω η ανάπτυξη αλλά δύσκολοι οι σχεδιασμοί

ELTON: Αυξημένος κατά 35% ο κύκλος εργασιών εννεαμήνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News