Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 19:57
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι μετά και τη νέα αλλαγή πολιτικής στη Βρετανία

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ράλι μετά και τη νέα αλλαγή πολιτικής στη Βρετανία

εντυπωσιακή άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, χάρη στη δυναμική των τραπεζών και των εταιρειών στο real estate, καθώς οι επενδυτές πήραν μία βαθιά ανάσα από την άρδην αλλαγή των δημοσιονομικών σχεδίων της Βρετανίας που τον τελευταίο καιρό είχαν προκαλέσει χάος στη βρετανική αγορά με ριπές και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 1,8%, διευρύνοντας τα κέρδη του για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,9% αφότου ο νέος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ ακύρωσε το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών μειώσεων ύψους 45 δισ.στερλινών της Βρετανίδας πρωθυπουργού Λιζ Τρας, που αποτέλεσε το σημείο αιχμής για τις αγορές και ανάγκασε την Τράπεζα της Αγγλίας σε παρέμβαση. 

Στην άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών συνέβαλε και η μεγάλη αποκλιμάκωση των αποδόσεων.

Όλοι οι κλάδοι του STOXX 600 κινήθηκαν ανοδικά, με το real estate να ενισχύεται 4%, για να ακολουθήσει ο κλάδος ταξιδίων και ψυχαγωγίας με κέρδη 3,3% και οι τράπεζες με κέρδη 2,3%. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, η Credit Suisse ενισχύθηκε 2,6%, μετά από τηλεγράφημα του Reuters που θέλει την ελβετική τράπεζα να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον ένα επενδυτικό κρατικό ταμείο της Μέσης Ανατολής με σκοπό την ένεση κεφαλαίου. 

Σε άνοδο 9,1% και η ITV, αφότου η βρετανική εφημερίδα Financial Times ανακοίνωσε ότι το βρετανικό κανάλι εξετάζει διάφορες επιλογές για το τμήμα παραγωγών του ITV Studios. 

Aπό τους επιμέρους δείκτες, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε 1,8%, ο DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,7%, ενώ ο IBEX στη Μαδρίτη κατέγραψε κέρδη 2,37%. Σε άνοδο 1,8% και ο δείκτης STOXX 60 των μετοχών της Ευρωζώνης. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News