Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 15:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε άνοδο – «Στοίχημα» οι 840 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε άνοδο – «Στοίχημα» οι 840 μονάδες 

Διατηρείται το θετικό κλίμα το οποίο έχει περιβάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών από το πρωί, έχοντας βάλει στοίχημα να ολοκληρώσει τη σημερινή συνεδρίαση με κατοχυρωμένες τις 840 μονάδες.Ένα επίπεδο από το οποίο έκανε ένα στιγμιαίο πέρασμα και το οποίο ενδοσυνεδριακά εμφανίσθηκε τελευταίο φορά στις 20 Σεπτεμβρίου. Σαν τιμή κλεισίματος οι 840 μονάδες τελευταία φορά καταγράφηκε λίγο νωρίτερα στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η μεσημεριανή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο της τάξεως του 0,86% που σημειώνει οριακά δεν πατάει στις 840 μονάδες (839,52 μονάδες).

Ο τζίρος και σήμερα σε χαμηλά επίπεδα διαμορφούμενος στα 21 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 6 εκατ. μετοχές. Ενδεικτικό της επενδυτικής ατονίας στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 64,5 εκατ. ευρώ, που είναι ο υψηλότερος για όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης οριακά έχει υπερπηδήσει το +1%, σε αντίθεση με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης ο οποίος υποχωρεί κατά 0,15%. 

Στην παρούσα φάση της συνεδρίασης, από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν ξεχωρίσει οι μετοχές των Mytilineos (+2,16%), ΟΤΕ (2,13%) και ΟΠΑΠ (+1,93%).

Τις όποιες απώλειες (μικρότερες του -1%), παρουσιάζουν οι μετοχές των Πειραιώς, Ελβαλχαλκόρ, Quest, Coca Cola.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News