Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 12:03
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος στην έναρξη της εβδομάδας

Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος στην έναρξη της εβδομάδας

Με ήπια άνοδο εισήλθε στην καινούργια εβδομάδα το Χρηματιστήριο, μετά τις υψηλής πτήσεις που κατέγραψε στη συνεδρίασης της περασμένης Παρασκευής, από την οποία βγήκε ενισχυμένο κατά 2%. Με τα χρηματιστήρια και στην Ευρώπη να καταγράφουν ήπια κέρδη, το ελληνικό χρηματιστήριο καλείται να διαφυλάξει τα κέρδη τόσο της περασμένης εβδομάδας, όσο και του Οκτωβρίου που πλησιάζουν το 5%. 

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,31% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής και έχει ανέλθει στις 834,95 μονάδες, ενώ στιγμιαία έκανε πέρασμα από τις 838 μονάδες, δημιουργώντας προσδοκίες ότι θα μπορούσε να πατήσει τις 840 μονάδες, ορμώμενος από το θετικό μομέντουμ της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 7,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει ξεπεράσει τα 2,3 εκατ. μετοχές. 

«Βίους αντίθετους» διάγουν οι δείκτες Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, με τον μεν πρώτο να σημειώνει άνοδο περί του 0,30% και τον δε δεύτερο να υποχωρεί κατά 0,19%. Πτωτικά κινείται και ο δείκτης των τραπεζών, διαγράφοντας 0,27%.  

Περιορισμένου εύρους και οι κινήσεις των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. ΔΕΗ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και ΕΛΠΕ παρουσιάζουν κέρδη μεταξύ 1,50% και 1,28%.

Στην αντίπερα όχθη, η μετοχή της Ελβαλχαλκόρ δέχεται πιέσεις υποχωρώντας κατά 1,58%, οι υπόλοιπες μετοχές σε πτώση παρουσιάζουν ισχνές απώλειες.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News