Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 09:02
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Ο S&P 500 δεν είναι ελκυστικός – Σε ποιες μετοχές ποντάρει

Goldman Sachs: Ο S&P 500 δεν είναι ελκυστικός – Σε ποιες μετοχές ποντάρει

Ελκυστικές ευκαιρίες εντοπίζει ανάμεσα στις αμερικανικές μετοχές η Goldman Sachs, παρότι εκτιμά ότι ο S&P 500 παραμένει ακριβός σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο και με φόντο την αύξηση των επιτοκίων.

Όπως σημειώνει ο επενδυτικός οίκος, η σχέση ρίσκου/ανταμοιβής για τον S&P 500 παραμένει μη ελκυστική. Ο δείκτης έχει χάσει το 25% της αξίας του φέτος, εν μέσω ανησυχιών ότι η σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της Fed θα σπρώξει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση. Ο S&P 500 παραμένει κατά 12% υψηλότερα από το αρνητικό σενάριο της Goldman, καθώς ο οίκος εκτιμά ότι μία απότομη προσγείωση της αμερικανικής οικονομίας θα τον φέρει στις 3.150 μονάδες, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές θεωρούν ελκυστικές επιμέρους μετοχές, κυρίως ανάμεσα σε εκείνες που εμφανίζουν ταχύτερη παραγωγή cash flow, αξία, κερδοφόρο ανάπτυξη, τις κυκλικές μετοχές και τα small caps.

Ανάμεσα στις εταιρείες που παράγουν ταμειακές ροές γρηγορότερα, η Goldman ξεχωρίζει την Macy’s και την General Motors. Οι κερδοφόρες μετοχές ανάπτυξης που εντοπίζει είναι η εταιρεία βιοτεχνολογίας Exelixis και η μητρική του Facebook, Meta Platforms.

Οι κυκλικές μετοχές που θεωρούνται φθηνές ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο της ύφεσης είναι οι κατασκευαστικές PulteGroup και Toll Brothers.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

BofA: Οι αγορές θα πέσουν και άλλο – Θα πιάσουν «πάτο» το 2023

Κόντρα σε Goldman-BlackRock η JP Morgan: Δημιουργούνται συνθήκες «πάτου» στις αγορές

Goldman Sachs: Σήμα εξόδου από τα χρηματιστήρια – Πού επενδύει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News