Business & Finance Παρασκευή 14/10/2022, 15:14
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υψηλές πτήσεις άνω των 830 μονάδων με υποτονικό τζίρο 

Χρηματιστήριο: Υψηλές πτήσεις άνω των 830 μονάδων με υποτονικό τζίρο 

Σε υψηλής πτήσεις επιδίδεται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση που ολοκληρώνει την τρέχουσα εβδομάδα κι ενώ στα χρηματιστήρια κυριαρχεί σήμερα μια γενικευμένη ευφορία. Με απαρχή το χθεσινό ράλι στη Wall Street, οι επενδυτές έχουν επιστρέψει δριμύτεροι στις μετοχές αλλά και στα κρατικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων αποκλιμακώνονται σημαντικά σε σχέση με χθες. 

Μπορεί τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να προκάλεσαν μια αναστάτωση στις αγορές, ωστόσο αυτή ήταν πρόσκαιρη. Σήμερα εξάλλου, η Βρετανία είναι αυτή που έχει πάρει τη σκυτάλη του επενδυτικού ενδιαφέροντος, καθώς το οικονομικό της πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει μάλλον δεν θα εφαρμοσθεί όπως διαρρέει από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η μεσημεριανή εικόνα

Πίσω στη Λεωφόρο Αθηνών, μετά τις απώλειες της τάξεως του 0,19%, το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα κινείται με υψηλούς ρυθμούς και μάλιστα η εικόνα του είναι πιο βελτιωμένη σε σχέση με τα ευρωπαϊκά ομόλογά του. 

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,87%, μια άνοδος που τον έχει φέρει στις 831,31 μονάδες και σε υψηλό από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Παρά το γενικευμένο ανοδικό κλίμα ο τζίρος παραμένει στα ίδια ασθενικά επίπεδα, διαμορφούμενος στα 24,1 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 8,5 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έχει υπερπηδήσει το 2% (2,09%), καθώς σχεδόν όλες του οι μετοχές βρίσκονται σε θετικό έδαφος, με τον Mid Cap να κινείται με μικρότερου εύρους άνοδο της τάξεως του 0,76%. Από τη μεριά του, ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται περί του 2,80%. 

Υψηλότερα του 3% βρίσκονται οι μετοχές των Εθνική και ΟΤΕ και ελάχιστα χαμηλότερα της Coca Cola και της Πειραιώς, ενώ υψηλότερα του 2% κινούνται οι μετοχές των Mytilineos, Βιοχάλκο, Eurobank και Alpha Bank.

Μοναδική ανορθογραφία η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, η οποία δεν εναρμονίζεται με το σημερινό ευφορικό κλίμα και καταγράφει υποτονικές μεν απώλειες δε της τάξεως του 0,14%.  

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News