Business & Finance Παρασκευή 14/10/2022, 11:41
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ισχυρά κέρδη εν μέσω γενικευμένου ράλι

Χρηματιστήριο: Ισχυρά κέρδη εν μέσω γενικευμένου ράλι

Με ισχυρά κέρδη κινείται στην τελευταία συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών κι ενώ τους επενδυτές στα διεθνή χρηματιστήρια τους έχει κυριεύσει μια γενικευμένη τάση να επιστρέψουν στις μετοχές. Με τη Wall Street να πυροδοτεί την «εκπυρσοκρότηση» των μετοχών από χθες και το ράλι με το οποίο έκλεισε, στις αγορές σήμερα διατηρείται το χθεσινό θετικό κλίμα. 

Η πρωινή εικόνα

Η χθεσινή ημέρα είχε σκαμπανεβάσματα τα οποία προέκυψαν από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν πρόλαβε την επαναφορά των χρηματιστηρίων σε θετικό έδαφος καθότι κλείνει νωρίτερα από τα ευρωπαϊκά κι έτσι απώλεσε 0,19%.

Σήμερα ωστόσο είναι αποφασισμένο να επανακάμψει και μάλιστα δυναμικά και στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,60%, έχοντας ανέβει στις 829 μονάδες και σε υψηλό από τις 22 Σεπτεμβρίου. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 9,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 3,6 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης προσεγγίζει το +1,90%, ο Mid Cap κινείται με σαφώς πιο περιορισμένο εύρος κερδών της τάξεως του 0,86%, με τον τραπεζικό δείκτη να προσθέτει 2,44%, καθώς οι μετοχές των τραπεζών έχουν βγει μπροστά στη σημερινή συνεδρίαση στον FTSE Large Cap.

Έτσι η μετοχή της Πειραιώς αγγίζει το +3%, στο +2,84% βρίσκεται της Εθνικής, στο +2,63% της Alpha Bank και στο +2,41% της Euronbank. Κέρδη άνω του 2% παρουσιάζουν και οι μετοχές των Βιοχάλκο Τιτάν και Coca Cola.

Ενδεικτικό της σημερινής εικόνας, είναι το γενονός ότι καμία μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν υποχωρεί.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News