Business & Finance Πέμπτη 13/10/2022, 11:55
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πάτησε τις 820 μονάδες – Κέρδη και στην Ευρώπη 

Χρηματιστήριο: Πάτησε τις 820 μονάδες – Κέρδη και στην Ευρώπη 

Το μομέντουμ από τη χθεσινή συνεδρίαση και τα κέρδη της τάξεως του 1,06% διατήρει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ανοδική του μεταβολή τουλάχιστον στο αρχικό στάδιο να είναι παρόμοιου εύρους. Την ίδια ώρα, τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη καταβάλουν προσπάθειες να διαφύγουν από τον καθοδικό κύκλο ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ χθες έφθασε στην έκτη συναπτή συνεδρίαση.

Στις διεθνείς αγορές, η πρώτη ψυχρολουσία ήρθε νωρίς σήμερα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία, με τον εθνικό πληθωρισμό να εκτινάσσεται στο 10% τον Σεπτέμβριο από 7,9% και τον εναρμονισμένο στη μέτρηση της Eurostat στο 10,9% από 8,8%.

Στις 15:30 αναμένονται τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα, όπου βέβαια οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιβράδυνσή τους στο 8,1%, από 8,3%, κάτι που αν συμβεί θα είναι για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Η πρωινή εικόνα

Πίσω στη Λεωφόρο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης έχει καταφέρει με τα κέρδη 0,93% που σημειώνει, όχι μόνο να πατήσει τις 820 μονάδες, αλλά να φθάσει στις 825,19 μονάδες. 

Η συναλλακτική δραστηριότητα όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα περιορισμένη στα 6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών στο 1,8 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,32%, ελάχιστα υπό του μηδενός βρίσκεται ο Mid Cap, ενώ κατά 0,68% ενισχύεται ο τραπεζικός δείκτης. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της Aegean πραγματοποιεί άλμα 3,75% και ακολουθούν από μεγάλη απόσταση οι Σαράντης και Lamda με άνοδο 1,78% και 1,52% αντίστοιχα. 

Απορροφήθηκαν οι πιέσεις στην Ευρώπη

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει οριακή άνοδο, έχοντας τους βασικούς του κλάδους να κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις. 

Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κινείται ανοδικά κατά 0,67%, όσο περίπου ενισχύεται και αυτό του Μιλάνου. Κατά 0,32% ενισχύεται το χρηματιστήριο του Παρισιού ενώ οριακά κέρδη παρουσιάζει του Λονδίου.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News