Business & Finance Τρίτη 11/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση ο S&P 500

Wall Street: Σε πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση ο S&P 500

Mε πτώση έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες S&P 500 και Nasdaq της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου τα οποία θα δώσουν νέες πληροφορίες στην Φέντεραλ Ριζέρβ σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,65%, στις 3.588,84 μονάδες, αν και κάλυψε μέρος των αρχικών απωλειών που τον οδήγησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2020. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,10%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, καταγράφοντας μαζί με τον S&P 500 απώλειες για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Αντίθετα, ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει με άνοδο 36,31 μονάδων ή 0,12%, χάρη στα κέρδη των Amgen και Walgreens Boots Alliance. 

Σε πτώση και οι τιμές των κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να φθάνει μία ανάσα από το 4%.

Αύριο Τετάρτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και την Πέμπτη ο δείκτης για τις τιμές καταναλωτή. Την Παρασκευή θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής που θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες για την κατανάλωση. 

Το μέγεθος των περαιτέρω επιτοκιακών αυξήσεων της Φέντεραλ Ριζέρβ θα καθορίσει εάν τελικά η αμερικανική οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση ή εάν θα καταφέρει μία ομαλή προσγείωση. 

«Το σημερινό περιβάλλον στην χρηματιστηριακή αγορά είναι πολύ άσχημο εν μέσω της εξασθενημένης οικονομίας, της αβεβαιότητας για την κερδοφορία και το μέγεθος της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, παράγοντες που κρατούν τους επενδυτές μακριά από το ρίσκο», ανέφερε ο David Bahnsen, επικεφαλής επενδύσεων της The Bahnsen Group. 

O ίδιος πιστεύει ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μία ή δύο φορές έως ότου φθάσουν το 4% και εν συνεχεία θα κάνει μία παύση για να αποτιμήσει τη ζημιά που έχει γίνει στις διάφορες κατηγορίες ενεργητικού. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, προειδοποίησε χθες ότι οι ΗΠΑ θα διολισθήσουν σε ύφεση τους επόμενους έξι έως εννέα μήνες και βλέπει το δείκτη S&P 500 να υποχωρεί επιπλέον 20% ανάλογα με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. 

Ο ρυθμός αύξησης των κερδών των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων υπολογίζεται γύρω στο 6% έως 7%, σύμφωνα με τον Brad McMillan, επικεφαλής επενδύσεων της Commonwealth Financial Network. Πρόκειται για ποσοστό χαμηλότερο από το 9,9% που αναμενόταν στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά καλύτερο από την πρόβλεψη 2,4% της FactSet. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News