Business & Finance Δευτέρα 10/10/2022, 17:06
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιφυλακτική έναρξη εβδομάδας

Wall Street: Επιφυλακτική έναρξη εβδομάδας

Επιφυλακτικά και σε αναζήτηση κατεύθυνσης έχουν εισέλθει στην καινούργια εβδομάδα οι τρεις κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street. Το αμερικανικό χρηματιστήριο εισέρχεται στην καινούργια εβδομάδα, έχοντας υποστεί βαριές απώλειες την περασμένη Παρασκευή. Όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, το διήμερο ανοδικό ράλι της προηγούμενης εβδομάδας περισσότερο με αναλαμπή μοιάζει παρά με προσπάθεια αντίδρασης και αποτίναξης του αρνητικού κλίματος.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,15%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,27%, με τον Nasdaq να σημειώνει πτώση της τάξεως του 0,75%.

Από σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις των αμερικανικών εισηγμένων που αφορούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2022.

Την ερχόμενη Παρασκευή, δημοσιεύουν οι τέσσερις από τις Big 6 τράπεζες (JP Morgan, Wells Fargo, Morgan Stanley, Citigroup). Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ανακοινώνει τα αποτελέσματά της η Bank of America και μία ημέρα μετά η Goldman Sachs. Οι ανακοινώσεις αυτές θεωρείται ανεπίσημα ότι σηματοδοτούν την έναρξη της περιόδου των ανακοινώσεων.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι επίσης πολύ σημαντική, από τη στιγμή που την ερχόμενη Πέμπτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο οι τιμές καταναλωτή είχαν διαμορφωθεί στο 8,3%, από 8,5% τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας τον δεύτερο διαδοχικό μήνα που επιβραδύνονται (τον Ιούνιο είχαν τρέξει με ρυθμό 9,1%.). Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα κατέβασε περαιτέρω ταχύτητα στο 8,1%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News