Business & Finance Τρίτη 29/12/2020, 09:33
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί κάποιες μετοχές χάνουν το «πάρτι» στη Wall Street

Γιατί κάποιες μετοχές χάνουν το  «πάρτι» στη Wall Street

Mπορεί η Wall Street να σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, όμως κάποιες μετοχές δεν ακολούθησαν το πάρτι των αμερικανικών μετοχών. Το αντίθετο: Βρέθηκαν στο επίκεντρο μαζικών ρευστοποιήσεων, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους λίγο πριν εκπνεύσει το 2020.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν ορισμένες από τις πιο ακριβές μετοχές. Η Zoom Video Communications και η DocuSign Inc. υπέστησαν απώλειες πάνω από 6% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Οι μετοχές και των δύο εταιρειών είχαν εκτοξευθεί στα ύψη στη διάρκεια του έτους, εν μέσω της αύξησης των νέων χρηστών, και θεωρούνται πλέον υπερτιμημένες. Επιπλέον, κατά την τελευταία εβδομάδα του 2020, αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη από το ράλι των προηγουμένων ημερών.

Γιατί κάποιες μετοχές χάνουν το  «πάρτι» στη Wall Street-1

Σημαντικές απώλειες και για τη μετοχή ψηφιακών διαφημίσεων Trade Desk, σημειώνοντας πτώση 11%. Βουτιά 7,6% και για την εταιρεία data-mining Palantir Technologies, ενώ και η μετοχή της εταιρείας διανομής τροφίμων DoorDash -η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο στις αρχές Δεκεμβρίου- υποχώρησε 6,7%.

Η αρνητική πορεία έρχεται σε αντίθεση με το νέο ιστορικό ρεκόρ που σημείωσαν χθες ο τεχνολογικός Nasdaq 100 και ο S&P 500 στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News