Business & Finance Παρασκευή 7/10/2022, 14:59
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Μάχη να κρατηθεί στις 820 μονάδες – Ήπια κέρδη στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Μάχη να κρατηθεί στις 820 μονάδες – Ήπια κέρδη στην Ευρώπη

Νέα προσπάθεια καταβάλλει το Χρηματιστήριο Αθηνών να πιάσει τις 820 μονάδες, με το ζητούμενο να είναι όχι μόνο να πατήσει στη ζώνη αυτή, αλλά και να παραμείνει. 

Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις δεν κατάφερε να κρατηθεί υψηλότερα του επιπέδου αυτού και μάλιστα χθες ενώ φαινόταν ότι θα το κατάφερνε, εντέλει στη λήξη της συνεδρίασης έκλεισε χαμηλότερα. 

Με τους επενδυτές σήμερα να απουσιάζουν από τη Λεωφόρο Αθηνών και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη να μοιράζονται ως προς τα πώς κινούνται, η ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης δεν αποκλείεται όπως και χθες να έχει διαφορετική κατάληξη από την τάση που επικρατεί.

Αναζητούνται οι επενδυτές

Ο Γενικός Δείκτης έχει ανεβάσει ελαφρώς ταχύτητα σε σχέση με το πρωί κι έτσι τα κέρδη της τάξεως του 0,58% που παρουσιάζει τον έχουν φέρει εκ νέου υψηλότερα των 820 μονάδων, στις 821,44 μονάδες. 

Με τους επενδυτές σήμερα να απουσιάζουν από την ελληνική αγορά, ο τζίρος διαμορφώνεται στα 17,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 5,2 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο περί του 0,68%, αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης κινείται υψηλότερα κατά 024%, ενώ κατά 1,39% ενισχύεται ο δείκτης των τραπεζών, καθώς οι μετοχές των Εθνική (+1,92%) και Alpha Bank (+1,78%) είναι αυτές της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή. Ξεχωρίζουν επίσης οι ΓΕΚ Τέρνα (+1,58%), Σαράντης (+1,48%) και ΔΕΗ (+1,47%).

Χαμηλές πτήσεις στην Ευρώπη

Με ήπια κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διαγράφοντας τις απώλειες μικρού εύρους που κατέγραφαν νωρίτερα. 
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 0,14%, όσο περίπου προσθέτει και ο DAX στη Φρανκφούρτη. Ελαφρώς υψηλότερα στο +0,18% βρίσκεται ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στο +0,22% ο CAC 40 στο Παρίσι, κατά 0,40% ενισχύεται ο FTSE ΜΙΒ στο Μιλάνο. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News