Business & Finance Παρασκευή 7/10/2022, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Σε ρυθμούς Σαββατοκύριακου Χρηματιστήριο και επενδυτές

Σε ρυθμούς Σαββατοκύριακου Χρηματιστήριο και επενδυτές

Νωχελικά κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι επενδυτές, στη συνεδρίαση που ολοκληρώνει την τρέχουσα εβδομάδα, η οποία είναι και η πρώτη για το τέταρτο και τελευταία τρίμηνο του 2023.

Η έναρξη αυτής της εβδομάδα άφησε υποσχέσεις, από τη στιγμή που στις δύο πρώτες συνεδριάσεις επικράτησε μια γενικευμένη ευφορία στις αγορές. Ωστόσο όπως συμβαίνει κατά κόρον αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η δυναμική στις ανοδικές αντιδράσεις των χρηματιστηρίων πολύ εύκολα ξεθυμαίνουν.

Η πρωινή εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Μετά τις αρχικές ανεπαίσθητες απώλειες, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,28% και έχει ανέβει στις 819 μονάδες. Ο τζίρος έχει φθάσει στα 3,6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στο 1 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται υψηλότερα κατά 0,33% και κατά 0,41% αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει ήπια κέρδη της τάξεως του 0,14%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι μετοχές κινούνται κι αυτές στη μετριότητα. Ξεχωρίζει της Σαράντης με άνοδο 1,15% και στην άλλη άκρη του ταμπλό της Motor Oil υποχωρώντας κατά 1,13%. 

Απώλειες στην Ευρώπη

Την καθοδική τους πορεία συνεχίζουν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,16%, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,23%, στο -0,14% βρίσκεται το χρηματιστήριο του Λονδίνου, παρόμοιο είναι και το ποσοστό αρνητικής μεταβολής που παρουσιάζει αυτό του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταβάλει προσπάθειες να περάσει σε θετικό έδαφος. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News