Business & Finance Πέμπτη 6/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με πτώση 350 μονάδων ο Dow – Με το βλέμμα στα στοιχεία για την απασχόληση

Wall Street: Με πτώση 350 μονάδων ο Dow – Με το βλέμμα στα στοιχεία για την απασχόληση

Πτωτικά έκλεισε και τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται αύριο στις ΗΠΑ για το μήνα Σεπτέμβριο. 

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 346,93 μονάδες ή 1,15% στις 29.926,94 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 1,02% στις 3.744,52 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,68% στις 11.073,31 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες άνοιξαν τη συνεδρίαση με πτώση. Ωστόσο, αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα με άνοδο μεγαλύτερη του 4%, στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τις 24 Ιουνίου.  

Η ενέργεια παρουσίασε την καλύτερη επίδοση, με κέρδη 1,8%, ενώ στον αντίποδα οι εταιρείες κοινής ωφελείας με πτώση 3,3%, αγγίζοντας νέο χαμηλό 52 εβδομάδων.  

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε πέντε μονάδες βάσης στο 3,80%, ενώ του διετούς, που είναι και περισσότερο ευαίσθητο στις επιτοκιακές αυξήσεις, έφθασε το 4,21% με άνοδο έξι μονάδων βάσης. 

Οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν πως συμπεριφέρθηκε η αγορά εργασίας τον προηγούμενο μήνα, δίδοντας στις κεντρικές τράπεζες μία ακόμη σημαντική πληροφορία. Την Τετάρτη, τα στοιχεία της ADP έδειξαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει δυναμική, με τον ιδιωτικό τομέα να δημιουργεί τον προηγούμενο μήνα 208.000 θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της Wall Street. Ωστόσο, χθες οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένας βαθμός εξασθένησης στην αγορά εργασίας. 

«Ακόμη και εάν τα στοιχεία για την απασχόληση αύριο δεν είναι τόσο καλά όσο αναμένεται, ο ρυθμός αύξησης των μισθών θα παραμείνει πιθανότατα σταθερά ανοδικός, γεγονός που σημαίνει ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα συνεχίσει στο δρόμο των επιθετικών επιτοκιακών αυξήσεων», αναφέρει ο Chris Senyek της Wolfe Research. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News