Business & Finance Πέμπτη 6/10/2022, 20:44
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτώση για δεύτερη συνεδρίαση υπό τον φόβο της ύφεσης

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πτώση για δεύτερη συνεδρίαση υπό τον φόβο της ύφεσης

Με πτώση έκλεισαν και σήμερα οι μετοχές στην Ευρώπη, καθώς τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα πυροδότησαν ανησυχίες για τα άκρως υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη και παραπέμπτουν στην ανάγκη συνέχισης της επιθετικής νομισματικής πολιτικής. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στην Ευρωζώνη επιτείνουν τις ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά κέρδη του με αποτέλεσμα να γυρίσει σε πτώση και να κλείσει με απώλειες 0,6%, συνεχίζοντας την καθοδική πορεία για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση. 

«Η αγορά εξακολουθεί να προεξοφλεί μία επιθετική επιτοκιακή αύξηση από την ΕΚΤ στην επόμενη συνεδρίαση και εάν παρακολουθήσει κάποιος τα σχόλια αξιωματούχων τόσο της ΕΚΤ όσο και της Fed θα διαπιστώσει ότι ο πληθωρισμός είναι η βασική προτεραιότητα», αναφέρει ο Huw Roberts της Quant Insight. 

περισσότεροι κλάδοι του STOXX 600 κινήθηκαν στο «κόκκινο», καθοδηγούμενη από την πτώση 2% των εταιρειών εξόρυξης μετάλλων και κοινής ωφελείας. 

Από τα επιμέρους ταμπλό, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο αντέστρεψε τα αρχικά κέρδη για να κλείσει με πτώση 0,8%. Ο γερμανικός DAX απώλεσε 0,40%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,82%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχώρησε περισσότερο, κατά 1,04%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχασε 0,93%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News