Business & Finance Πέμπτη 6/10/2022, 12:54
ΑΓΟΡΕΣ

Κόντρα στο sell off: Αυτό είναι το μοναδικό χρηματιστήριο που δίνει κέρδη

Κόντρα στο sell off: Αυτό είναι το μοναδικό χρηματιστήριο που δίνει κέρδη

Απώλειες σχεδόν 23% σημειώνουν τα διεθνή χρηματιστήρια από τις αρχές του έτους, καθώς το 2022 εξελίσσεται στη χειρότερη χρονιά για τις αγορές από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχει μόνο μία ανεπτυγμένη αγορά που εμφανίζει θετικές αποδόσεις, σε δολαριακή βάση, από τις αρχές του έτους. Ο  Straits Times Index της Σιγκαπούρης ενισχύεται κατά 1%.

Κόντρα στο sell off: Αυτό είναι το μοναδικό χρηματιστήριο που δίνει κέρδη-1

Ο ασιατικός δείκτης ευνοείται από τις αυξήσεις των επιτοκίων, τη στροφή στις φθηνότερες αποτιμήσεις και τις θετικές συνθήκες στην οικονομία, καθώς η Σιγκαπούρη ανακάμπτει από την πανδημία. Το γεγονός ότι οι τράπεζες αποτελούν περίπου το 1/2 της στάθμισης του δείκτη βοηθά σε αυτή την περίοδο της αύξησης των επιτοκίων.

Η DBS Group Holdings, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μετοχή του δείκτη  STI, ενισχύεται σχεδόν κατά 3% φέτος. Η εταιρεία αυτοκινήτων Jardine Cycle & Carriage είναι πρώτη σε αποδόσεις, με άνοδο 71%, ενώ η εταιρεία κοινής ωφέλειας Sembcorp Industries έχει ενισχυθεί κατά 54%.

Το γεγονός ότι ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Σιγκαπούρης δεν έχει μεγάλη έκθεση σε τεχνολογικές μετοχές βοηθά επίσης, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει  σε ΗΠΑ και Ευρώπη, όπου οι οικονομίες έρχονται αντιμέτωπες με δυσμενείς παράγοντες, από τον υψηλό πληθωρισμό έως τις ελλείψεις ενέργειας και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Μία αγορά «σώθηκε» το γ΄ τρίμηνο – Η επίδοση του ΧΑ  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News