Business & Finance Πέμπτη 6/10/2022, 11:20
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επανήλθε σε ανοδική τροχιά μετά τη χθεσινή υποχώρηση – Κέρδη και στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Επανήλθε σε ανοδική τροχιά μετά τη χθεσινή υποχώρηση – Κέρδη και στην Ευρώπη

Ανοδικά κινείται στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιστρέφοντας στην πορεία που είχε χαράξει στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας. Χθες τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο έκαναν διάλειμμα για ανασύνταξη δυνάμεων μετά το διήμερο ράλι που είχε προηγηθεί και σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και το ελληνικό χρηματιστήριο.

Με τον ερχομό του τέταρτου και τελευταίου τριμήνου για το 2022, στις αγορές σκιαγραφείται ένα κλίμα διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα, αν και όπως έχει φανεί από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι οποιεσδήποτε ανοδικές αντιδράσεις χάνουν με σχετική ευκολία τη δυναμική τους. 

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο της τάξεως του 0,66% που καταγράφει, όχι μόνο έχει διαγράψει τις χθεσινές απώλειες, αλλά έχει ξεπεράσει τις 820 μονάδες αναρριχώμενος στις 824,55 μονάδες.

Ο τζίρος κινείται σε πολύ υποτονικά επίπεδα στα 3,5 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να αγγίζει το 1 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,67%, ενώ αυτός της Μεσαίας καταγράφει κέρδη περί του 0,50%. Άνοδο της τάξεως του 0,88% σημειώνει ο τραπεζικός δείκτης, με αυτόν των τροφίμων και ποτών να είναι ο κλαδικός δείκτης που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανοδική μεταβολή, ευρισκόμενος στο +1,50%. 

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προπορεύονται οι μετοχές των ΕΛΠΕ (+1,54%), Coca Cola (+1,52%), Εθνική (+1,46%) και ΟΤΕ (+1,31%).

Οι μοναδικές μετοχές που κινούνται πτωτικά είναι αυτές των ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ των οποίων όμως οι απώλειες είναι μόλις 0,14% με 0,16%. 

Ανοδικά τα χρηματιστήρια και στην Ευρώπη

Κέρδη καταγράφουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μία ημέρα αφότου τα απογοητευτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, διαδέχθηκαν αυτά για τις κατασκευές. Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) της S&P Global για τις κατασκευές στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο ανέβηκε στις 45,3 μονάδες από 44,2 μονάδες τον Αύγουστο, παραμένοντας χαμηλότερα του ορίου των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση μιας δραστηριότητας. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινείται ανοδικά κατά 0,35%, παρόμοια είναι το ποσοστό θετικής μεταβολής και του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, οριακά τα κέρδη σε Λονδίνο και Παρίσι, στο -0,45% το Μιλάνο.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jumbo: Αυξημένες κατά 7% σε σχέση με πέρυσι οι πωλήσεις του Σεπτεμβρίου

Μπλε Κέρδος: Έναρξη προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News