Business & Finance Τετάρτη 5/10/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτωτική διόρθωση μετά το διήμερο ράλι

Wall Street: Πτωτική διόρθωση μετά το διήμερο ράλι

Mε πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, αφού δεν κατάφερε να κρατήσει τα μεγάλα κέρδη των δύο προηγούμενων ημερών. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 42,45 μονάδες ή 0,14% στις 30.273,87 μονάδες, μαζεύοντας τις απώλειές του που στην αρχή της συνεδρίασης ξεπέρασαν τις 400 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,2% στις 3.783,28 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,25% κλείνοντας στις 11.148,64 μονάδες. 

«Ήρθε η στιγμή της παύσης ανόδου που καταδεικνύει για μία ακόμη φορά πόσο ευμετάβλητη είναι η αγορά. Αυτή τη στιγμή η αντίληψη που επικρατεί είναι ότι η αγορά θα πρέπει να διανύσει ακόμη πολύ δρόμο έως ότου η Fed αλλάξει γραμμή. Σίγουρα, τα σημερινά στοιχεία ήταν θετικά, όμως χρειάζεται να μεσολαβήσουν πολλά τέτοια στοιχεία προκειμένου να πειστεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ότι ήρθε η ώρα για να μετριάσει την επιθετική στάση της», αναφέρει ο Yung Yu Ma, στρατηγικός αναλυτής της BMO Wealth Management. 

Oι μετοχές επιδόθηκαν σε ένα εντυπωσιακό ράλι στην αρχή της εβδομάδας, με το δείκτη S&P 500 να παρουσιάζει τα μεγαλύτερα διήμερα κέρδη από το 2020, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις υποχώρησαν σημαντικά από τα πρόσφατα υψηλά τους. Σήμερα όμως, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς επέστρεψε σε άνοδο, στο 3,74%, ενισχυόμενη περισσότερο από 10 μονάδες βάσης, ασκώντας πιέσεις στις μετοχές. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την ADP έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν 208.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης παροχής υπηρεσιών του ISM παρουσίασε σταθερή άνοδο το Σεπτέμβριο. Οι επενδυτές διερωτώνται εάν αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι οι αγορές έχουν επιτέλους αγγίξει χαμηλό μετά τις απότομες ρευστοποιήσεις στο τέλος του τρίτου τριμήνου. 

Τα μεγάλα ονόματα του ενεργειακού κλάδου βοήθησαν τη Wall Street να περιορίσει τις αρχικές της μεγαλύτερες απώλειες, με τις μετοχές των Exxon Mobil και Halliburton να ενισχύονται περισσότερο από 4%. Οι μετοχές ενέργειας σημείωσαν ράλι μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου του κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News