Business & Finance Τετάρτη 5/10/2022, 11:31
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανασύνταξη δυνάμεων μετά το χθεσινό ράλι – Απώλειες και στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Ανασύνταξη δυνάμεων μετά το χθεσινό ράλι – Απώλειες και στην Ευρώπη

Διάλειμμα για ανασύνταξη δυνάμεων κάνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μια αντίδραση αναμενόμενη μετά το διήμερο ράλι που προηγήθηκε. Σε πτώση και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κι ενώ εντέλει η Κομισιόν προτείνει να εφαρμοσθεί πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου.

Η πρωινή εικόνα

Περί τις 11:30 ώρα Ελλάδος, ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 0,47%, μια πτώση που τον έχει φέρει υπό των 820 μονάδων στις 819,19 μονάδες, με τον τζίρο να έχει φθάσει στα 8 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 2,2 εκατ. τεμάχια.   

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,18% και ο Mid Cap κατά 0,16%. Χαμηλότερα με απώλειες της τάξεως του 0,91% κινείται ο τραπεζικός δείκτης.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν παρατηρούνται σημαντικές πτωτικές ή ανοδικές μεταβολές, καθώς το πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης διακατέχεται από υποτονική κινητικότητα. 

Μία εκ των μετοχών που ξεχώρισε χθες, της Aegean είναι και η μοναδική με πτώση πέριξ του -1%, οι υπόλοιπες μετοχές παρουσιάζουν μικρότερες απώλειες.

Στον αντίποδα, ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ με άνοδο 2,73%, της Σαράντης (1,61%), του ΑΔΜΗΕ και των ΕΛΠΕ με κέρδη 1,31% και 1,08%.

Τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη 

Πιο αισθητές είναι οι απώλειες που καταγράφονται στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,85%, με τους βασικούς του κλάδους επίσης να κινούνται πτωτικά και αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας να δέχεται τις εντονότερες πιέσεις οπισθοχωρώντας κατά 2,51%. 

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου διαγράφει 1,66%, αυτό του Λονδίνου αποδυναμώνεται κατά 1,26%, ενώ Φρανκφούρτη και Παρίσι κινούνται πλησίον του -1%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της ελληνικής αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

H Κομισιόν προτείνει προσωρινό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου

Παπουτσάνης: Ανάπτυξη για το 9μηνο 2022 με 39% αύξηση του κύκλου εργασιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News