Business & Finance Τρίτη 4/10/2022, 11:35
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις πέριξ των 820 μονάδων 

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις πέριξ των 820 μονάδων 

Τις υψηλές πτήσεις όπως και χθες συνεχίζει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών κι ενώ το βαρύ κλίμα του προηγούμενου διαστήματος ανά τον κόσμο έχει εξαλειφθεί. Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει με το οικονομικό της πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων φορολογικές περικοπές και αθρόο δανεισμό από πλευράς Ντάουνινγκ Στριτ, έχει επαναφέρει στις αγορές την ημεμία.

Η πρωινή εικόνα

Βλέψεις να πατήσει στις 820 μονάδες δείχνει ο Γενικός Δείκτης καθώς έχει κάνει ένα πέρασμα από αυτό το επίπεδο στο οποίο τελευταία φορά βρέθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου.

Περί τις 11:30, σημειώνει άνοδο 1,75% και διαπραγματεύεται στις 818,25 μονάδες, με τον τζίρο στα 12,5 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 5,5 εκατ. μετοχές. 

Με τις μετοχές των συστημικών τραπεζών και αυτές των Lamda και Coca Cola να έχουν βγει μπροστά ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,80%, ενώ ο Mid Cap καταγράφει κέρδη περί του 1,30%. 

Ο τραπεζικός δείκτης πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 2,70%, με παρόμοιο ποσοστό ανοδικής μεταβολής κινείται ο κλαδικός δείκτης των τροφίμων και ποτών. 

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, ξεχωρίζουν οι μετοχές των Πειραιώς και Alpha Bank με κέρδη 4,33% και 3,90%, όπως και των Lamda και Coca Cola (3,53% και 3,20% αντίστοιχα). Στο +2,88% βρίσκεται η μετοχή της Εθνικής και στο +2,41% της Eurobank, «παρεμβάλλεται» αυτή της Aegean με άνοδο 2,53%. 

Καμία μετοχή του FTSE 25 δεν καταγράφει απώλειες, άλλωστε από το σύνολο των μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου μόλις 5 κινούνται πτωτικά. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Γ.Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Το ανεκτέλεστο των 4,9 δισ., το μέρισμα και οι νέες επενδύσεις

Πάνω από 17 εκατ. επιβάτες στο «Ελ Βενιζέλος» το εννεάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News