Business & Finance Δευτέρα 3/10/2022, 17:53
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Έναρξη τριμήνου με υποσχέσεις – Κέρδη 1,42% στις 804 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Έναρξη τριμήνου με υποσχέσεις – Κέρδη 1,42% στις 804 μονάδες 

Με τον πλέον πειστικό τρόπο εισήλθε στο δ΄ τρίμηνο του 2022 το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δεν είναι μόνο τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε κι ενώ σημείωνε απώλειες στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης, είναι ότι επέστρεψε άνω της ζώνης των 800 μονάδων.

Ένα όριο που λειτουργεί ως διαμορφωτής στην ψυχολογία της ελληνικής αγοράς. 

Έχει αξία να αναφερθεί, ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είχε κάνει μεταβολή και είχε περάσει σε θετικό έδαφος πολύ πριν επικρατήσει και η ίδια τάση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Η σημερινή συνεδρίαση

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,42%, μια ενίσχυση που τον έφερε υψηλότερα των 800 μονάδων και συγκεκριμένα στις 804,19 μονάδες. 

Ενδεικτικό ότι προς το τέλος της συνεδρίασης η ελληνική αγορά ανέβασε ταχύτητα, αποτελεί το γεγονός ότι το υψηλό ημέρας καταγράφηκε πλησίον της τιμής κλεισίματος και συγκεκριμένα στις 804,78 μονάδες. Από την άλλη το χαμηλό ημέρας σημειώθηκε στις 787,23 μονάδες κι έτσι το εύρος της σημερινής διακύμανσης διαμορφώθηκε στις 17 μονάδες. 

Ψεγάδι στη σημερινή συνεδρίαση ο τζίρος, ο οποίες ανήλθε σε πολύ περιορισμένα επίπεδα στα 37 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να φθάνει στα 11,8 εκατ. μετοχές. 

Σε σχετικά υψηλές πτήσεις ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση προσθέτοντας 1,58%, οριακή η θετική μεταβολή του Mid Cap στο +0,12%. 

Κέρδη 0,79% παρουσίασε ο τραπεζικός δείκτης, ράλι της τάξεως του 3,94% πραγματοποίησε ο δείκτης των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών. 

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, με άλμα 5,48% έκλεισε η μετοχή του ΟΛΠ, στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη δημοσίευση των ισχυρών αποτελεσμάτων για το α΄ εξάμηνο του 2022. 

Σημαντικά κέρδη 4,36% και για τη μετοχή της Mytilineos, ενισχυμένες κατά 3,27% και 3,23% βγήκαν από τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ, οριακά δεν άγγιξε το +3% η μετοχή της Alpha Bank. 

Απούσες από το σημερινό γενικευμένο ανοδικό κλίμα, οι μετοχές των Quest και Εθνική με οριακές απώλειες 0,48% και 0,20% αντίστοιχα και των Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα οι οποίες παρέμειναν αμετάβλητες. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News