Business & Finance Δευτέρα 3/10/2022, 14:53
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αναστροφή του αρνητικού κλίματος – Απώλειες στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Αναστροφή του αρνητικού κλίματος – Απώλειες στην Ευρώπη

Το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην έναρξη της συνεδρίασης κατάφερε να αναστρέψει το Χρηματιστήριο Αθηνών, την ώρα που τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη κινούνται πτωτικά. 

Η αρχική επιφυλακτικότητα κάμθηκε κι έτσι οι ρευστοποιήσεις έδωσαν τη θέση τους στις αγορές, στη συνεδρίαση που σηματοδοτεί την πρώτη για τον Οκτώβριο, αλλά και το τελευταίο τρίμηνο για το 2022.

Η μεσημεριανή εικόνα

Περί τις 14:45, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο περί του 0,40% και έχει ανέλθει στις 796,13 μονάδες, πλησιάζοντας περαιτέρω στη ζώνη των 800 μονάδων, ένα επίπεδο που χάθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. Ο τζίρος προσεγγίζει τα 18 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 5,6 εκατ. μετοχές. 

Σε θετικό έδαφος έχει περάσει και ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τη θετική του μεταβολή να διαμορφώνεται στο +0,44%, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης να παραμένει υπό του μηδενός και συγκεκριμένα χαμηλότερα κατά 0,60%. Ισχνές απώλειες της τάξεως του 0,25% παρουσιάζει ο δείκτης των τραπεζών. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της ΟΛΠ συντηρεί το ανοδικό ράλι στο οποίο έχει επιδοθεί από το πρωί με άλμα της τάξεως του 5,76%, ενώ η επόμενη μετοχή που ακολουθεί βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, αυτή της Alpha Bank με άνοδο 1,94%, των ΕΛΠΕ στο +1,92%, ενώ η μετοχή της Motor Oil ενισχύεται κατά 1,24%. 

Τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η μετοχή της Eurobank, υποχωρώντας κατά 1,75%, ενώ απώλειες μεταξύ 0,72% και 0,27% σημειώνουν οι μετοχές των Lamda, Quest, Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς και Εθνική. 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Εκ διαμέτρου αντίθετο είναι το κλίμα που έχει περιβάλει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται με ήπια πτώση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,24%, με τους βασικούς του κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος και αυτόν των πρώτων υλών να αποτελεί εξαίρεση και να καταγράφει άνοδο περί του 1,30%.

Εξαίρεση από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια συνιστά αυτό του Μιλάνου, καθώς κινείται ανοδικά κατά 0,48%. Απώλειες της τάξεως του 0,11% καταγράφει ο DAX στη Φρανκφούρτη, στο -0,37% ο FTSE 100 στο Λονδίνο και στο -0,33% ο CAC 40 στο Παρίσι. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News