Business & Finance Δευτέρα 3/10/2022, 10:35
ΑΓΟΡΕΣ

Βρετανία: Άνοδος για τη στερλίνα μετά την «κωλοτούμπα» στα φορολογικά μέτρα

Βρετανία: Άνοδος για τη στερλίνα μετά την «κωλοτούμπα» στα φορολογικά μέτρα

Εκτινάχθηκε η βρετανική λίρα μετά την ανάκληση των φορολογικών μέτρων τα οποία αποτελούσαν βασική προεκλογική δέσμευση της νέας κυβέρνησης και είχαν ανακοινωθεί μόλις πριν από μερικές ημέρες.

Ειδικότερα, η στερλίνα ανήλθε νωρίτερα μέσα στο πρωινό έως και στο 1,128 δολάριο, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ημερών. Τώρα λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδος, έχει επανέλθει σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα περίπου στο 1,120 δολάριο, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,39% περίπου.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα μέτρα, το εθνικό νόμισμα βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό, πλησιάζοντας την απόλυτη ισοτιμία έναντι του δολαρίου στο 1,0350 δολάριο. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τις αγορές μετά την ανακοίνωση των μέτρων, η Τράπεζα της Αγγλίας παρενέβη λεκτικά. Στη συνέχεια όμως, η Τράπεζα υποχρεώθηκε να παρέμβει στις αγορές, ώστε να αντιμετωπίσει την απώλεια εμπιστοσύνης που ακολούθησε. Ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι θα αναστείλει την έναρξη των πωλήσεων κρατικών ομολόγων που ήταν προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα και θα αρχίσει προσωρινά να αγοράζει ομόλογα μακρινής λήξης.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η Λιζ Τρας παίρνει πίσω τη μείωση των φόρων 

Βρετανία: Προσπάθεια στήριξης των αγορών από κεντρική τράπεζα και υπουργείο Οικονομικών

Τράπεζα της Αγγλίας: Παρέμβαση για να ηρεμήσει η αγορά ομολόγων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News