Business & Finance Παρασκευή 30/09/2022, 17:29
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά το χθεσινό πλήγμα

Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά το χθεσινό πλήγμα

Προσπάθεια να ανακάμψουν από τη χθεσινή συνεδρίαση που ήταν καταστροφική καταβάλουν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street. 

Μετά το ράλι της Τετάρτης, χθες επανήλθαν οι φόβοι για οικονομική ύφεση, με τους επενδυτές να επιδίδονται σε μαζικές ρευστοποιήσεις, ένα sell-off που είχε σαν αποτέλεσμα ο S&P 500 να καταγράψει νέο χαμηλό για το 2022.

Σήμερα κι ενώ το κλίμα στην Ευρώπη είναι ήρεμο και τα χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, στο αμερικανικό χρηματιστήριο διακρίνει μια επιφυλακτικότητα τις κινήσεις των επενδυτών. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,29%, ο S&P 500 αμφιταλαντεύεται μεταξύ οριακών απωλειών και κερδών, με τον τεχνολογικό Nasdaq σημειώνει άνοδο περί του 0,10%.

Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτεί το κλείσιμο της εβδομάδας, του Σεπτεμβρίου, αλλά και του τρίτου τριμήνου, τρία χρονικά διαστήματα τα οποία στοίχισαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, είδαν το φως της δημοσιότητας για τον δείκτη των δαπανών για την προσωπική κατανάλωση, ένας δείκτης που λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη από τους διαμορφωτές νομισματικής πολιτικής και τους αναλυτές, καθώς σε αυτόν περιλαμβάνονται οι δαπάνες για όλα τα προϊόντα.

Μπορεί τον Αύγουστο σε ετήσια βάση να επιβραδύνθηκε στο 6,2% από 6,4%, ωστόσο σε μηνιαία βάση επιταχύνθηκε στο 0,3%, από -0,1% τον Ιούλιο. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News