Business & Finance Πέμπτη 29/09/2022, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Βαριές απώλειες και διολίσθηση του Dow Jones σε bear market           

Wall Street: Βαριές απώλειες και διολίσθηση του Dow Jones σε bear market           

Αδυναμία να συντηρήσει το θετικό μομέντουμ από τη χθεσινή συνεδρίαση και τα αισθητά κέρδη που κατέγραψε δείχνει η Wall Street, καθώς οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν γυρίσει σε πτώση και μάλιστα καταγράφοντας βαριές απώλειες.

Με τα χθεσινά κέρδη ο Dow Jones κατάφερε να διαφύγει από τη bear market, καθώς σημείωνε απώλειες της τάξεως του 19,2% από το τελευταίο του υψηλό των τελευταίων 52 εβδομάδων.

Ωστόσο με την πτώση κατά 1,90% σήμερα έχει ξεπεράσει το -20% το όριο για να εισέλθει σε bear market.

Εντονότερες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι S&P 500 και Nasdaq, καθώς έχουν βυθιστεί κατά 2,38% και 3% αντίστοιχα.

Πριν από την έναρξης της σημερινής συνεδρίασης, δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας το β΄ τρίμηνο του 2022.

Βάσει αυτών, το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης -0,6% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ρυθμός σύμφωνος με τις προβλέψεις και έναντι -1,6% το προηγούμενο τρίμηνο. Ο αρνητικός ρυθμός για δύο διαδοχικά τρίμηνα σημαίνει ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρίσκεται σε τεχνική ύφεση.

Το άσχημο κλίμα δεν φάνηκαν ικανά να αναστρέψουν ούτε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, οι οποίες την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 16.000, στις 193.000 νέες αιτήσεις, επίπεδο χαμηλότερο από τις 215.000 αιτήσεις των εκτιμήσεων.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News