Business & Finance Τρίτη 27/09/2022, 17:54
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κατέβασε ταχύτητα – Άνοδος 0,72%, δεν επανέκτησε τις 800 μονάδες

Χρηματιστήριο: Κατέβασε ταχύτητα – Άνοδος 0,72%, δεν επανέκτησε τις 800 μονάδες

Στη μεγαλύτερη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών κινούταν με αισθητά κέρδη, κέρδη που το είχαν φέρει εκ νέου άνω των 800 μονάδων. Εντέλει, στο τελευταίο στάδιο της συνεδρίασης ατόνησε η δυναμική, με αποτέλεσμα να κατεβάσει ταχύτητα και να πέσει ξανά υπό του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων.

Οι εξελίξεις γι άλλη μια φορά από το μέτωπο της ενέργειας μετά τις διαρροές στους αγωγούς Nordstream, πυροδότησαν ένα νέο κύμα προβληματισμού στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπό των νέων ανησυχιών για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Γηραιάς Ηπείρου, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρέδωσαν τα κέρδη τους και πέρασαν σε αρνητικό έδαφος, εντούτοις το ελληνικό χρηματιστήριο κράτησε χαρακτήρα και κράτησε ένα μέρος των δικών του κερδών.

Η σημερινή συνεδρίαση

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδό του της τάξεως του 0,72% έκλεισε στις 798,41 μονάδες που ήταν και το χαμηλό ημέρας, έχοντας δημιουργήσει προσδοκίες ότι θα επανακτήσει τις 800 μονάδες, αφού το υψηλό ημέρα καταγράφηκε στις 805,35 μονάδες.

Ο τζίρος οριακά έφθασε στα 61 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 19,6 εκατ. μετοχές.

Αντίθετη πορεία χάραξαν οι δείκτες της Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Ο μεν πρώτος έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 0,73%, ο δε δεύτερος υποχώρησε κατά 0,28%.

Ο δείκτης των τραπεζών προσέθεσε 0,95%, κερδισμένος της σημερινής συνεδρίασης ο δείκτης του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου με κέρδη 1,93%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αυτή της Τέρνα Ενεργειακή πραγματοποίησε ράλι 5,57% και ήταν μακράν η μετοχή με την καλύτερη σημερινή επίδοση. Ξεχώρισε επίσης η μετοχή της Σαράντης με άνοδο 3,45% και της Motor Oil (+2,43%), στο +2% έκλεισε η μετοχή της Eurobank.

Στην αντίπερα όχθη, πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ (-1,66%), Aegean (-1,60%) και ΟΤΕ (-1,53%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζες: Βλέπουν υψηλή ζήτηση για δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

Mytilineos: Παραδίδει έργα ηλιακής ενέργειας σε τέσσερις χώρες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News