Business & Finance Τρίτη 27/09/2022, 14:58
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Δίχως υποψία για «παρατράγουδα» παραμένει άνω των 800 μονάδων

Χρηματιστήριο: Δίχως υποψία για «παρατράγουδα» παραμένει άνω των 800 μονάδων

Καμία διάθεση να χαλάσει το θετικό κλίμα που επικρατεί σήμερα από την έναρξη της συνεδρίασης δεν δείχνει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Αντ’ αυτού συνεχίζει να καταγράφει κέρδη που το διατηρούν άνω του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων, ένα επίπεδο το οποίο δεν το έχει χάσει σε κανένα σημείο της σημερινής συνεδρίασης.

Συνεχίζονται οι αγορές

Οι επενδυτές δείχνουν μια μεταστροφή στις μετοχές σήμερα, ενδεχομένως θέλοντας να εκμεταλλευτούν τις αποτιμήσεις που έχασαν σημαντικό έδαφος στο διάστημα των τεσσάρων πτωτικών συνεδριάσεων.

Με το κλίμα επίσης θετικό στην Ευρώπη και τον θόρυβο από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία να έχει καταλαγιάσει, το ελληνικό χρηματιστήριο βγάζει μετά από πολύ καιρό μια ανοδική αντίδραση, την οποία δεν τη διακρίνει η μετριοπάθεια.

Υπό αυτές της συνθήκες, ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο 1,39% που καταγράφει έχει ανέλθει στις 803,76 μονάδες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, θα κατοχυρώσει τις 800 μονάδες.

Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 33 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών έχει διαμορφωθεί στα 9,6 εκατ. τεμάχια.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφει κέρδη της τάξεως του 1,25%, ωστόσο αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης έστω και οριακά (0,06%), κινείται υπό του μηδενός.

Από την άλλη ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 2,20% και είναι ο κλαδικός δείκτης που ξεχωρίζει.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, παρά την αρχική υποχώρηση η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 5,12% και προπορεύεται έναντι των υπολοίπων μετοχών. Σε υψηλές πτήσεις και η μετοχή της Σαράντης (+3,28%), πιο πίσω ακολουθεί αυτή της Εθνικής (+2,81%), της Lamda (+2,54%) και της Eurobank (2,44%).

Jumbo, Aegean και ΟΛΠ, με ήπιες απώλειες δεν συγχρονίζονται με την τάση που επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζες: Βλέπουν υψηλή ζήτηση για δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

Mytilineos: Παραδίδει έργα ηλιακής ενέργειας σε τέσσερις χώρες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News