Business & Finance Τρίτη 27/09/2022, 11:11
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αλλαγή «ρότας» και υπερπήδηση των 800 μονάδων – Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Αλλαγή «ρότας» και υπερπήδηση των 800 μονάδων – Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη

Στροφή 180 μοιρών έχει κάνει το Χρηματιστηρίου Αθηνών σε σχέση με τις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις, καταγράφοντας κέρδη. Οι τέσσερις αυτές πτωτικές συνεδριάσεις το έφεραν πολύ πίσω, καθώς χθες κινδύνεψαν οι 790 μονάδες κλείνοντας στις 892 μονάδες.

Σήμερα ωστόσο, με τον θόρυβο από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία να έχει καταλαγιάσει, το κλίμα στην Ευρώπη είναι θετικό, όπως και στη Λεωφόρο Αθηνών.

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο της τάξεως του 1,50% που καταγράφει όχι μόνο έχει διαγράψει τις χθεσινές απώλειες (-0,67%), άλλα έχει επανέλθει άνω των 800 μονάδων, στις 804,7 μονάδες.

Ο τζίρος και σήμερα κινείται σε υποτονικά επίπεδα στα 6,7 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να διαμορφώνεται στο 1,6 εκατ. μετοχές.

Κατά 1,70% ενισχύεται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης και κατά 1,37% αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, ενώ με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν αναλάβει τα «ηνία» στη σημερινή συνεδρίαση ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 2,39%. Ωστόσο, υπολείπεται ελάχιστα του δείκτη των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς με τα κέρδη 2,49% που παρουσιάζει είναι αυτός με την καλύτερη εικόνα μεταξύ των κλαδικών δεικτών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, προπορεύονται οι μετοχές των Εθνική και Alpha Bank με άνοδο 2,77% και 2,50% αντίστοιχα, ακολουθούν Lamda και Mytilineos (2,45% και 2,33% αντίστοιχα) και πιο πίσω βρίσκονται οι μετοχές των Eurobank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Σαράντης.
Μοναδική παραφωνία στο πρώιμο στάδιο της συνεδρίασης, η μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή με ήπια πτώση της τάξεως του 0,39%.

Κέρδη και στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX ενισχύεται κατά 1,16%, έχοντας όλους τους βασικούς του κλάδους σε θετικό έδαφος, με αυτούς της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας να ξεχωρίζουν.

Άνοδο 1,34% καταγράφει το χρηματιστήριο του Παρισιού, περί του +1,20% διαμορφώνονται τα κέρδη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στο +0,79% το Μιλάνο και στο +0,45% το Λονδίνο.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζες: Βλέπουν υψηλή ζήτηση για δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης

Mytilineos: Παραδίδει έργα ηλιακής ενέργειας σε τέσσερις χώρες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News