Business & Finance Τρίτη 27/09/2022, 08:43
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Σήμα εξόδου από τα χρηματιστήρια – Πού επενδύει

Goldman Sachs: Σήμα εξόδου από τα χρηματιστήρια – Πού επενδύει

Στην υποβάθμιση των διεθνών χρηματιστηρίων σε underweight προχώρησε η Goldman Sachs, συστήνοντας στους πελάτες της να διατηρούν overweight θέσεις στα μετρητά, καθώς εκτιμά ότι η αύξηση στις πραγματικές αποδόσεις και η προοπτική μιας ύφεσης θα φέρουν περαιτέρω πτώση των μετοχών.

Ο επενδυτικός οίκος υπολογίζει ότι οι πιθανότητες της ύφεσης, όπως μαρτυρούν οι αγορές, έχουν ξεπεράσει το 40%, έπειτα από το τελευταίο sell off στα ομόλογα. Σε αυτά τα επίπεδα, οι πιθανότητες ύφεσης προϊδεάζουν για περαιτέρω πτώση των αγορών.

«Τα τρέχοντα επίπεδα των αποτιμήσεων των μετοχών ίσως να μην αντανακλούν πλήρως τους κινδύνους και ενδεχομένως να χρειαστεί να υποχωρήσουν περαιτέρω για να φτάσουν οι αγορές σε έναν ‘πάτο’», σημειώνει η Goldman Sachs.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μετοχές του δείκτη MSCI World Index έχουν χάσει κεφαλαιοποίηση άνω των 8,4 τρισ. δολαρίων από τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Κατόπιν τούτου, η Goldman Sachs απορρίπτει τη λογική του «TINA» (There Is No Alternative – δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από τις μετοχές) και υιοθετεί το «TARA»  (There Are Reasonable Alternatives – υπάρχουν λογικές εναλλακτικές), σημειώνοντας ότι τα ομόλογα μοιάζουν πιο ελκυστικά.

Προ ημερών, οι αναλυτές του οίκου είχαν υποβαθμίσει την τιμή-στόχο για τον S&P 500 στις 3.600 μονάδες από τις 4.300 μονάδες προηγουμένως.

Αλλά και στην Ευρώπη, η Goldman εκτιμά ότι το bear market δεν έχει πιάσει «πάτο» ακόμα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει δραστικά την τιμή-στόχο για τον S&P 500

Σε bear market o Stoxx 600: Απαισιόδοξες BofA και Goldman

Goldman Sachs: Έπιασαν πάτο τα χρηματιστήρια; 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News