Business & Finance Δευτέρα 26/09/2022, 16:51
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθειες να αποτινάξει το αρνητικό κλίμα

Wall Street: Προσπάθειες να αποτινάξει το αρνητικό κλίμα

Προσπάθειες να αποτινάξει το αρνητικό κλίμα που την έχει κυριεύσει τις τελευταίες εβδομάδες καταβάλει σήμερα η Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται προς διαφορετική κατεύθυνση. 

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες περί του 0,22% και παραμένει υπό των 30.000 μονάδων, ένα επίπεδο που λειτουργεί ως καταλύτης στην ψυχολογία των επενδυτών και το οποίο το έχασε την περασμένη Παρασκευή. 

Από τη μεριά του ο S&P 500 δεν δίνει σαφή εικόνα προς τα που θα κατευθυνθεί, κινούμενος μεταξύ οριακών κερδών και απωλειών. Ο Nasdaq από την άλλη σημειώνει άνοδο περί του 0,46%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έχει περιέλθει σε μια περίοδο έντονων πιέσεων, πιέσεις που έχουν λειτουργήσει ως κλοιός και δεν το αφήνουν να ορθώσει ανάστημα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρουσιάζει απώλειες στις πέντε από τις έξι τελευταίες εβδομάδας, ενώ έως την περασμένη Παρασκευή κατέγραφε πτώση για τέσσερις συναπτές συνεδριάσεις. 

Η επιθετική σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed και κυρίως ο ρυθμός αυτής, έχει τις αγορές σε κατάσταση συναγερμού, καθώς είναι έκδηλη η ανησυχία ότι μπορεί επιθετική αυτή σύσφιγξη να επιφέρει ύφεση, το βάθος και η διάρκεια της οποίας είναι ακόμη άγνωστο να εκτιμηθεί.   

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News