Business & Finance Παρασκευή 23/09/2022, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Απώλειες για τέταρτη διαδοχική ημέρα υπό το φόβο της ύφεσης

Wall Street: Απώλειες για τέταρτη διαδοχική ημέρα υπό το φόβο της ύφεσης

Την καθοδική τους πορεία που έχουν χαράξει στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας (εξαίρεση η συνεδρίαση της Δευτέρας) συνεχίζουν και σήμερα οι τρεις κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς ο φόβος για οικονομική ύφεση συνεχίζει την παρουσία του. 

Ο Dow Jones διαπραγματεύεται πέριξ του -1,30%, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,75%, ενώ ο Nasdaq αποδυναμώνεται κατά 1,96%. 

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, είδαν το φως της δημοσιότητας τα προκαταρκτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ τα οποία παρουσίασαν σημαντική βελτίωση. 

Ειδικότερα, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) της S&P Global για τον κλάδο της μεταποίησης και των υπηρεσιών ανέβηκε στις 49,3 μονάδες, από 44,6 τον Αύγουστο. Εντούτοις παρέμεινε υπό του ορίου των 50 μονάδων, που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση μιας δραστηριότητας. 

Επίσης, αυτό που είναι ενθαρρυντικό είναι η ευρείας κλίμακας ανοδική μεταβολή του υποδείκτη για τον κλάδο των υπηρεσιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 49,2 μονάδες, από 43,7 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα και πολύ υψηλότερα από τις 45 μονάδες των εκτιμήσεων. 

Αντιθέτως, ο υποδείκτης για τη μεταποίηση σημείωσε ανεπαίσθητη μεταβολή, στις 51,8 μονάδες, από 51,5 μονάδες τον Αύγουστο κι έναντι προβλέψεων για υποχώρησή του στις 51,1 μονάδες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News