Business & Finance Παρασκευή 23/09/2022, 14:45
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Υπό των 800 μονάδων – Μαζικό sell-off στις ευρωπαϊκές αγορές 

Χρηματιστήριο: Υπό των 800 μονάδων – Μαζικό sell-off στις ευρωπαϊκές αγορές 

Τριγμούς δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών αυτή την ώρα, καθώς έχει πυροδοτηθεί ένα μαζικό κύμα ρευστοποιήσεων ανά τον κόσμο, υπό το φόβο για μια επερχόμενη ύφεση. Οι επενδυτές επιδίδονται σε sell-off σε ότι είναι διαπραγματεύσιμο στα χρηματιστήρια, καθώς μετοχές και τιμές εμπορευμάτων πραγματοποιούν βουτιά, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έχουν πάρει την ανιούσα. 

Από τον σημερινό πανικό, μοναδικό κερδισμένο εμφανίζεται το αμερικανικό δολάριο το οποίο ενισχύεται έναντι των κυριότερων νομισμάτων. 

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Περί τις 14:30 ο Γενικός Δείκτης με τη βουτιά της τάξεως του 2,19% που πραγματοποιεί έχει κατρακυλήσει υπό των 800 μονάδων, στις 799,78 μονάδες, με τον τζίρο στα 30,7 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 14 εκατ. τεμάχια. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης αποδυναμώνεται κατά 2,33%, ενώ ο Mid Cap διαγράφει περί του 2,10%. 

Οι μετοχές των τραπεζών και σήμερα δέχονται ομαδικό πυρ και κάπως έτσι ο τραπεζικός δείκτης έχει βυθιστεί κατά 3,51%, όντας ο κλαδικός δείκτης με τη χειρότερη σημερινή εικόνα. 

Βουτιά της τάξεως του 6,22% πραγματοποιεί η μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, στο -4,20% βρίσκεται αυτή της Eurobank, ενώ απώλειες 3,49% και 2,98% σημειώνουν οι μετοχές των Εθνική και Alpha Bank. 

Βαριές απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των Ελλάκτωρ (-3,57%), Quest (-3,18%) και ΓΕΚ Τέρνα (-3,15%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΔΑΠ: Στα 16,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α’ εξαμήνου

ΤΧΣ: Επέλεξε την Rothschild ως σύμβουλο για την στρατηγική αποεπένδυσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News