Business & Finance Παρασκευή 23/09/2022, 11:48
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση – Στο ίδιο κλίμα και η Ευρώπη

Χρηματιστήριο: Πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση – Στο ίδιο κλίμα και η Ευρώπη

Σε πολύ υποτονικούς ρυθμούς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση που ολοκληρώνει την τρέχουσα εβδομάδα, μια εβδομάδα που επισκιάσθηκε από τις αυξήσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ και Βρετανία. Με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, το ελληνικό χρηματιστήριο αφού περιηγήθηκε πέριξ του μηδενός με οριακές θετικές ή αρνητικές μεταβολές, δείχνοντας αδυναμία να κινηθεί προς κάποια κατεύθυνση, εντέλει πέρασε σε αρνητικό έδαφος.

Η πρωινή εικόνα

Περί τις 11:30, ο Γενικός Δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 0,16%, μια υποχώρηση που τον έχει φέρει χαμηλότερα κατά μια μονάδα σε σχέση με χθες στις 816 μονάδες. 

Ο τζίρος έχει φθάσει στα 7 εκατ. ευρώ, σε μια εβδομάδα ωστόσο κατά την οποία τη συναλλακτική δραστηριότητα τη χαρακτήρισε η μετριότητα. 

Πτώση της τάξεως του 0,22% καταγράφει ο Δείκτης της Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, σε αντίθεση με αυτόν της Μεσαίας ο οποίος σημειώνει άνοδο περί του 0,40%. 

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και σήμερα ο τραπεζικός δείκτης εμφανίζοντας απώλειες σχεδόν 0,60%, με τις τραπεζικές μετοχές να είναι από τις λίγες της υψηλής κεφαλαιοποίησης στις οποίες ασκούνται ήπιες πιέσεις.

Τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή υποχωρώντας κατά 1,16%, στο -0,50% βρίσκεται η μετοχή της Motor Oil, ελάχιστα υπό του μηδενός βρίσκονται οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Mytilineos.

Στην αντίπερα όχθη ξεχωρίζουν οι μετοχές των Βιοχάλκο και ΑΔΜΗΕ με άνοδο 2,16% και 1,26% αντίστοιχα. 

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρόμοια η εικόνα που παρουσιάζουν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,80%, το χρηματιστήριο στο Μιλάνο έχει αγγίξει το -1%, πλησίον του -0,90% διαπραγματεύεται το χρηματιστήριο στο Παρίσι, ελαφρώς ηπιότερη η υποχώρησε σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΔΑΠ: Στα 16,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α’ εξαμήνου

ΤΧΣ: Επέλεξε την Rothschild ως σύμβουλο για την στρατηγική αποεπένδυσης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News