Business & Finance Πέμπτη 22/09/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υπό τον φόβο της ύφεσης – Με απώλειες άνω του 1% ο Nasdaq

Wall Street: Υπό τον φόβο της ύφεσης – Με απώλειες άνω του 1% ο Nasdaq

Οι μετοχές έκλεισαν με πτώση για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στη Wall Street, στον απόηχο της επιθετικής πολιτικής της Fed, καθώς οι επενδυτές φοβούνται πλέον ότι η κεντρική τράπεζα θα σπρώξει την οικονομία σε ύφεση, στην προσπάθειά της να τιθασσεύσει τον πληθωρισμό. 

Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,84%, ο Nasdaq διολίσθησε 1,37%, ενώ ο Dow Jones παρουσίασε απώλειες 107,10 μονάδων ή 0,35%. O δείκτης φλέρταρε προς στιγμή με τα κέρδη, αλλά παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης.  

Οι ομολογιακές αποδόσεις αυξήθηκαν ξανά σήμερα, με τις αποδόσεις του διετούς και 10ετούς να κινούνται σε νέα υψηλά πολλών ετών, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007 και τον Φεβρουάριο του 2011 αντίστοιχα. 

Οι μετοχές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ανάπτυξη, όπως αυτές της τεχνολογίας και των ημιαγωγών παρέμειναν στο «κόκκινο», ενώ η βαριά βιομηχανία και τα καταναλωτικά είδη παρουσίασαν την χειρότερη επίδοση μεταξύ των κλάδων του S&P 500, με απώλειες τουλάχιστον 1,5% και 2% αντίστοιχα, εξαιτίας της εξάρτησής τους από την πορεία της οικονομίας. 

«H Fed άνοιξε το δρόμο για τον υπόλοιπο κόσμο να συνεχίσει με επιθετικές επιτοκιακές αυξήσεις και αυτό θα οδηγήσει σε μία παγκόσμια ύφεση. Το πόσο σοβαρή θα είναι, αυτό θα εξαρτηθεί από τον χρόνο που θα χρειαστεί για να αποκλιμακώσει τον πληθωρισμό», ανέφερε ο Ed Moya, αναλυτής της Oanda. 

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές φαρμάκων με την Eli Lilly να ενισχύεται 4% από τη στιγμή που η UBS αναβάθμισε την μετοχή της και η ίδια ανακοίνωσε ότι θα παρασκευάσει το μεγαλύτερο φάρμακο έως σήμερα. 

Και οι τρεις δείκτες της Wall Street οδεύουν σε απώλειες σε εβδομαδιαία βάση. Ο Dow υποχωρεί μέχρι στιγμής 2,42%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq καταγράφουν απώλειες 2,98% και 3,3% αντίστοιχα. 

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News