Business & Finance Δευτέρα 19/09/2022, 14:08
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: «Βουτιά» 6% και διολίσθηση υπό των 19.000 δολαρίων

Bitcoin: «Βουτιά» 6% και διολίσθηση υπό των 19.000 δολαρίων

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι ανησυχίες για περαιτέρω ρυθμιστικούς κανόνες παραμένουν, σε μια εβδομάδα στην οποία τα επιτόκια και αύξησή τους περιορίζει τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου από πλευράς επενδυτών.

Περί τις 14:00 η τιμή του Bitcoin υποχωρεί κατά 6% και έχει διολισθήσει υπό των 19.000 δολαρίων, στα 18,723 δολάρια και σε χαμηλό τριών μηνών. 

Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις που ασκούνται στο Ethereum, καθώς χάνει περί του 8% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.315 δολάρια. 

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με όρους κεφαλαιοποίησης, είναι ο βασικότερος υπαίτιος για τις ανησυχίες που έχουν περιβάλει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο η εταιρεία που το διαχειρίζεται προχώρησε σε αναβάθμιση του συστήματος blockchain (με την ονομασία The Merge). Μια αναβάθμιση που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονται οι συναλλαγές, ενώ συγχρόνως μειώνει την κατανάλωση ενέργειας. 

Ωστόσο η αναβάθμιση αυτή πιθανόν να χρειασθεί περαιτέρω ρύθμιση από τις αρχές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γκάρι Γκέσλερ, δηλώσεις που επέφεραν ρευστοποιήσεις στην αγορά.   

«Πολλές εικασίες έχουν αναδυθεί από τις αγορές μετά την αναβάθμιση», υποστηρίζει ο Μάθιου Ντιπ της Stack Funds. Δεδομένης της νευρικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, η τιμή του Ethereum μπορεί να κυλήσει έως τα 950 δολάρια, αναφέρει. 

«Βλέποντας το τοπίο αυτή τη στιγμή, τόσο θεμελιωδώς όσο και τεχνικά, δεν φαίνεται υπέροχο. Δεν διακρίνουμε κάποιον άμεσο ανοδικό καταλύτη που θα στηρίξει τις αγορές και θα φέρει πολλά νέα κεφάλαια και ρευστότητα», συμπληρώνει.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News