Business & Finance Τρίτη 13/09/2022, 14:28
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας στη ζώνη του μηδενός

Χρηματιστήριο: Ασκήσεις ισορροπίας στη ζώνη του μηδενός

Περνώντας από διάφορα στάδια στη σημερινή συνεδρίαση την οποία τη διακρίνει η μεταβλητότητα όχι όμως και οι μεγάλου εύρους διακυμάνσεις, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης. Άφησε τις όποιες απώλειες κατέγραφε νωρίτερα, πέρασε σε θετικό έδαφος και με την άνοδο που κατέγραφε υπερέβη και τη ζώνη των 850 μονάδων.

Άλλωστε με το κλίμα να παραμένει θετικό στην Ευρώπη από την περασμένη Πέμπτη, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τις μετοχές των πετρελαϊκών εξασθένησαν στην εξέλιξη της συνεδρίασης. Οι εν λόγω μετοχές μαζί με αυτή της ΔΕΗ παραμένουν σε αρνητικό έδαφος, ο περιορισμός των αρχικών τους απωλειών απέτρεψε τη συγκράτηση της ελληνικής αγοράς υπό του μηδενός.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Περί τις 14:30 ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,22% και έχει ανέλθει στις 851,71 μονάδες. Να σημειωθεί ότι χθες ανήλθε έως τις 854 μονάδες, όμως εντέλει έκλεισε ανεπαίσθητα χαμηλότερα των 850 μονάδων.

Ο τζίρος έχει υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 9 εκατ. μετοχές.

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης όπως και της Μεσαίας σε χαμηλές πτήσεις με άνοδο 018% και 0,36% αντίστοιχα, ενώ ήπια είναι και η θετική μεταβολή του τραπεζικού δείκτη της τάξεως του 0,24%. Από τους κλαδικούς δείκτες αυτός του πετρελαίου και φυσικού αερίου παραμένει σε καθεστώς πίεσης, καθώς υποχωρεί κατά 2,26%.

Κι αυτό διότι οι μετοχές των Motor Oil και ΕΛΠΕ είναι εκείνες μαζί με της ΔΕΗ με τη χειρότερη σημερινή εικόνα, χάνοντας 1,80%, 1,22% και 0,92% αντίστοιχα, με τις δύο πρώτες να βρίσκονται υπό κλοιό πιέσεων μετά το «ναι» της ελληνικής κυβέρνησης για φορολόγηση των έκτακτων κερδών των πετρελαϊκών εταιρειών.

Στην αντίπερα όχθη, ξεχωρίζουν οι μετοχές των Πειραιώς και Mytilineos με άνοδο 2,91% και 2,04% αντίστοιχα.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο τραπέζι η έκτακτη εισφορά των πετρελαϊκών ομίλων

Δομική Κρήτης: Εγκρίθηκε η απορρόφηση δύο ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News