Business & Finance Δευτέρα 12/09/2022, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με κέρδη ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Wall Street: Με κέρδη ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street ενόψει της αυριανής δημοσίευσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Έπειτα από μία εβδομάδα κερδών στα αμερικανικά χρηματιστήρια, ο Dow Jones συνεχίζει να ανεβαίνει κατά 290,45 μονάδες με κέρδη της τάξης του 0,9%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,09% και ο Nasdaq σημειώνει επίσης κέρδη 1,17%.

Υπενθυμίζεται πως η περασμένη εβδομάδα τα αμερικανικά χρηματιστήρια κατάφεραν να «σπάσουν» το πτωτικό σερί τριών περίπου εβδομάδων, όποτε οι επενδυτές έδειξαν την ανησυχία τους για την προσδοκώμενη αύξηση των επιτοκίων από την Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η Τράπεζα έχει δεσμευτεί για μείωση του πληθωρισμού. Ωστόσο, οι επενδυτές προσπαθούν να εντοπίσουν σημάδια για μικρότερη επιτοκιακή αύξηση στην επερχόμενη συνεδρίαση.

Τα αυριανά στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά και οι πωλήσεις του λιανεμπορίου και η βιομηχανική παραγωγή που θα δοθούν στη δημοσιότητα την Πέμπτη πρόκειται να σχηματίσουν «τον χάρτη» για την επόμενη αύξηση των επιτοκίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο επικεφαλής της Fed δεσμεύεται και για άλλες αυξήσεις επιτοκίων

Στίγκλιτς: 3 λόγοι για τους οποίους η Fed μπορεί να επιδεινώσει τις πληθωριστικές πιέσεις

Μπεζ Βιβλίο (Fed): Σταθερή η οικονομία, με αβέβαιες προοπτικές και λίγα σημάδια βελτίωσης σε εργασία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News