Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη άνω του 2% για το Nasdaq – Τέλος στο καθοδικό σερί τριών εβδομάδων

Wall Street: Κέρδη άνω του 2% για το Nasdaq – Τέλος στο καθοδικό σερί τριών εβδομάδων

Σε ράλι επιδόθηκε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, ολοκληρώντας μία δυναμική εβδομάδα και ανακάμπτοντας από την πτώση που πυροδότησαν οι επιθετικές δηλώσεις διαμορφωτών πολιτικής της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 377 μονάδες ή 1,19%, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν κέρδη 1,53% και 2,11% αντίστοιχα. 

Ξεχώρισε η μετοχή της DocuSign, η οποία ενισχύθηκε περισσότερο από 10% από τη στιγμή που η εταιρεία στον χώρο των ηλεκτρονικών ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών. 

Και οι τρεις δείκτες έβαλαν τέλος στο καθοδικό σερί τριών εβδομάδων, με το Dow Jones να ενισχύεται στη διάρκεια του τελευταίου πενθημέρου κατά 2,84%, τον S&P 500 κατά 3,83% και το Nasdaq κατά 4,22%. 

Οι μετοχές είχαν παρουσιάσει έντονη μεταβλητότητα τον τελευταίο καιρό, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για μία επιτοκιακή αύξηση των 75 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, ειδικά από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, εμφανίστηκε απόλυτα δεσμευμένος να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. 

«Ωστόσο, το σενάριο της συνεχιζόμενης πτώσης στην αγορά εξακολουθεί να υφίσταται καθώς η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια επιθετικά και να αποσύρει ρευστότητα από την αγορά. Ωστόσο, η ανάκαμψη αυτής της εβδομάδας έδειξε ότι η οικονομία παραμένει ανθεκτική χάρη στα ευνοϊκά οικονομικά στατιστικά», αναφέρει ο David Donabedian. 

Ο ίδιος ωστόσο δεν πιστεύει ότι οι μετοχές έχουν ακόμη αγγίξει κατώτατο σημείο στην αγορά. «Η διαδρομή προς την επόμενη bull market θα χρειαστεί χρόνο και θα σηματοδοτηθεί από πολλά σκαμπανεβάσματα», ανέφερε.

Κάποιοι αναλυτές πάντως εκτιμούν ότι εάν ο S&P 500 καταφέρει να κρατηθεί στο επίπεδο των τελευταίων 50 ημερών, στις 4.030 μονάδες, τότε αυτό θα θεωρηθεί ως θετική ένδειξη ότι συνεχίζει την κεκτημένη ταχύτητα. 

Όλοι οι κλάδοι του δείκτη S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά, με αυτόν των καταναλωτικών υπηρεσιών να καταγράφει κέρδη 2%, καθώς οι μετοχές των Dish Network και Warner Brothers Discovery ενισχύθηκαν 6% και 3,3% αντίστοιχα.  

 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News