Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 17:27
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη με ώθηση από την τεχνολογία

Wall Street: Κέρδη με ώθηση από την τεχνολογία

Παίρνοντας σημαντική ώθηση από τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, οι δείκτες της Wall Street ανεβαίνουν, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι σήμερα θα λήξει το πτωτικό σερί των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Ο Dow Jones ανεβαίνει 270 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,85%, ενώ ο S&P ανεβαίνει 1,09%. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Nasdaq πραγματοποιεί «υψηλές πτήσεις» με κέρδη 1,55%.

Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευτούν την επόμενη εβδομάδα, αφού βάσει αυτών θα καθοριστεί το ύψος της επόμενης επιτοκιακής αύξησης από την Fed.

Το τελευταίο διάστημα, οι αμερικανικές αγορές καταγράφουν έντονες διακυμάνσεις λόγω της διάχυτης ανησυχίας στον επενδυτικό κόσμο σχετικά με την – ευρέως προσδοκώμενη – αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παραμένει πιστή στον στόχο της για καταστολή των πληθωριστικών πιέσεων, ακόμη και εάν αυτό προκαλέσει κάποιον «πόνο» στην οικονομία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο επικεφαλής της Fed δεσμεύεται και για άλλες αυξήσεις επιτοκίων

Πάουελ: Η συγκράτηση του πληθωρισμού απαιτεί επώδυνα μέτρα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News