Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 16:27
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώ: Επανήλθε άνω του 1:1 έναντι του δολαρίου 

Ευρώ: Επανήλθε άνω του 1:1 έναντι του δολαρίου 

Άνω του 1:1 στην ισοτιμία έναντι του αμερικανικού δολαρίου επανήλθε σήμερα Παρασκευή το ευρώ, για πρώτη φορά στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Τελευταία φορά που το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα βρισκόταν υψηλότερα του 1:1 έναντι του δολαρίου ήταν στις 31 Αυγούστου. 

Περί τις 16:25, το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος ενισχύεται κατά 0,52% με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0047. Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας η άνοδός του έναντι του δολαρίου έφθασε έως το 0,73% στο 1,0065.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, έχει τύχει θετικής υποδοχής από τη μεριά των επενδυτών, οι οποίοι έχουν στραφεί στα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο όπως είναι οι μετοχές. 

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γυρίσει την πλάτη στα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως είναι τα πολύτιμα μέταλλα, τα κρατικά ομόλογα και εν προκειμένω το αμερικανικό δολάριο. Ο δείκτης του δολαρίου που το μετρά έναντι μιας ομάδας έξι βασικών νομισμάτων υποχωρεί κατά 0,62% πέφτοντας στο 109,03. 

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η ενδυνάμωση που καταγράφει η βρετανική στερλίνα έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς ενισχύεται κατά 0,74%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1583. 

moneyreview.gr

Αναλυτές: Το ευρώ δεν «σώζεται» ούτε με τις αυξήσεις επιτοκίων της ΕΚΤ

ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων 75 μονάδες βάσης – Βλέπει πληθωρισμό στο 8,1% φέτος

Γιατί το αδύναμο ευρώ δεν βοηθά τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News