Business & Finance Παρασκευή 9/09/2022, 11:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανοδικό ξέσπασμα με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές 

Χρηματιστήριο: Ανοδικό ξέσπασμα με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές 

Σε ράλι έχει επιδοθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση που ολοκληρώνει την τρέχουσα εβδομάδα, στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης. Η αύξηση αυτή συνιστά τη μεγαλύτερη που έχει εφαρμόσει η ΕΚΤ.

Οι τραπεζικές μετοχές όπως είναι αναμενόμενο έχουν έρθει στο προσκήνιο σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς τα υψηλά επιτόκια ευνοούν τους ισολογισμούς τους και από την τάση αυτή δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών. 

Η σημερινή εικόνα

Περί τις 11:30 ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,81% και έχει ξεπεράσει τις 840 μονάδες (841,18 μονάδες). Σε υψηλά επίπεδα ο τζίρος έχοντας ξεπεράσει τα 16 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος αυτού να αφορά τις τραπεζικές μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης προσεγγίζει το +2% και της Μεσαίας το +1,40%. Με τις μετοχές των Πειραιώς στο +3,58%, Eurobank στο +2,71%, Alpha Bank στο +2,32% και Εθνική στο +2,27%, ο τραπεζικός δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 2,63%, όντας ο κλαδικός δείκτης με την καλύτερη σημερινή εικόνα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν επίσης αυτές των Βιοχάλκο (+3,09%), Aegean (+2,88%), Ελβαλχαλκόρ (+2,04%) και ΟΤΕ (+2,04%).

Μοναδική παραφωνία η μετοχή της Σαράντης η οποία είναι η μοναδική που κινείται σε αρνητικό έδαφος υποχωρώντας κατά 1,03%. 
Ανοδικά κινούνται 57 μετοχές, πτωτικά 11, ενώ αμετάβλητες παραμένουν 10 μετοχές. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Επεκτείνουν τα κέρδη τα χρηματιστήρια με στήριξη από τις τράπεζες

ΕΚΤ: Αύξηση επιτοκίων 75 μονάδες βάσης – Βλέπει πληθωρισμό 8,1% φέτος

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News