Business & Finance Πέμπτη 8/09/2022, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επέστρεψαν οι πιέσεις μετά το χθεσινό διάλειμμα 

Wall Street: Επέστρεψαν οι πιέσεις μετά το χθεσινό διάλειμμα 

Αδυναμία να διατηρηθεί σε ανοδική τροχιά δείχνει η Wall Street, με τους τρεις βασικούς της χρηματιστηριακούς δείκτες να υποχωρούν μετά τα κέρδη που σημείωσαν χθες.

Η χθεσινή άνοδος έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί επτά διαδοχικών συνεδριάσεων για τον τεχνολογικό Nasdaq, το χειρότερο διάστημα από το 2016. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,32%, πλησίον του -0,40% κινείται ο S&P 500, χαμηλότερα του επιπέδου αυτού βρίσκεται ο Nasdaq.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν μέσω μια παρατεταμένης περιόδου ανασφάλειας αναφορικά με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και το πώς θα κινηθεί με τις αυξήσεις των επιτοκίων. 

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι αυξήσεις επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης είναι η ενδεδειγμένη πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν. Ωστόσο από την επιθετική αυτή σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής έχει αναδυθεί ένας σκεπτικισμός αναφορικά με το κατά πόσο θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα (να χαλιναγωγηθεί ο πληθωρισμός) με το μικρότερο δυνατό κόστος (να ασκηθούν υπέρμετρες πιέσεις στο εισόδημα των νοικοκυριών και στα κέρδη των επιχειρήσεων).

Στον πληθωρισμό άλλωστε στάθηκε και ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος με σημερινές του δηλώσεις τόνισε ότι η Fed πρέπει να κάνει ότι απαιτείται άμεσα, σε ένα περιβάλλον στο οποίο οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας καλούνται να εφαρμόσουν τη νομισματική πολιτική επικρατεί η αβεβαιότητα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News