Business & Finance Τετάρτη 7/09/2022, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Τέλος στο 7ήμερο καθοδικό σερί του Nasdaq – Άνοδος άνω του 2%

Wall Street: Τέλος στο 7ήμερο καθοδικό σερί του Nasdaq – Άνοδος άνω του 2%

Σε άνοδο γύρισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση – προσπαθώντας να σταματήσει την πτώση των τριών τελευταίων εβδομάδων – καθώς αποκλιμακώθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις και υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου, κατευνάζονταςν εν μέρει τις ανησυχίες των επενδυτών. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 435,98 μονάδες ή 1,4%, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,83%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,14%, τερματίζοντας το καθοδικό σερί επτά συνεδριάσεων. 

Οι ομολογιακές αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν, όπως και η τιμή αργού που διολίσθησε ενδοσυνεδριακά κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι. Επίσης, η στερλίνα βούλιαξε στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου από το 1985. 

Οι αμερικανικές μετοχές επιδόθηκαν σε ράλι από τη στιγμή που η Αντιπρόεδρος της Fed, Λάελ Μπρέιναρντ, επιβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι είναι εφικτό για να τιθασσεύσει τον πληθωρισμό. Λίγο νωρίτερα, δημοσίευμα ωστόσο της WSJ ανέφερε ότι η δέσμευση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, να μειώσει τον πληθωρισμό σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει ξανά σε επιτοκιακή αύξηση των 75 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου – στην τρίτη αύξηση αυτού του μεγέθους. 

Οι αγορές πάντως ευελπιστούν ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα αρχίσει να κάνει μικρότερες αυξήσεις από το Σεπτέμβριο, παρότι είναι αυτή τη στιγμή προεξοφλημένη μία πιθανότητα 86% για επιτοκιακή αύξηση των 75 μονάδων βάσης. 

Το Μπεζ Βιβλίο της Fed που δόθηκε σήμερα το βράδυ στη δημοσιότητα αναφέρει ότι η οικονομική δραστηριότητα παρέμεινε κατά το μεγαλύτερο μέρος της σταθερή σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, παρότι οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες και εξασθενημένες. 

Σημαντική άνοδο, άνω του 5%, κατέγραψε η μετοχή της United Airlines, αφότου αναθεώρησε ανοδικές τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις τρίτου τριμήνου και ανέφερε ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση, παρά το γεγονός ότι τελείωσε η περίοδος αιχμής του καλοκαιριού. Η ανακοίνωσή της στήριξε γενικότερα ολόκληρο τον αεροπορικό κλάδο. 

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 κινήθηκαν σήμερα σε θετικό έδαφος, με εξαίρεση την ενέργεια, που ακολούθησε την πτώση των τιμών πετρελαίου. 

 

moneyreview.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Μπεζ Βιβλίο (Fed): Σταθερή η οικονομία, με αβέβαιες προοπτικές και λίγα σημάδια βελτίωσης σε εργασία

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News