Business & Finance Τετάρτη 7/09/2022, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη στην έναρξη της συνεδρίασης

Wall Street: Κέρδη στην έναρξη της συνεδρίασης

Ανοδικά κινούνται στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μετά τις χθεσινές απώλειες που σημείωσαν. 

Η χθεσινή πτώση του Nasdaq ήταν η έβδομη σε επτά διαδοχικές συνεδριάσεις, ένα πτωτικό σερί που συνιστά το χειρότερο από το Νοέμβριο του 2016, όταν και είχε υποχωρήσει για εννέα συναπτές συνεδριάσεις. 

Μετά τα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,30%, ο S&P 500 βρίσκεται στο +0,45%, με το Nasdaq να προσθέτει 0,76%.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία αναφορικά με τον εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ τον Ιούλιο, το οποίο συρρικνώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα, μια ένδειξη ότι η ζήτηση για τα αμερικανικά προϊόντα και υπηρεσίες παραμένει ισχυρή παρά την εις μάκρος αύξηση των τιμών. 

Οι εξαγωγές κατέγραψαν νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ ανερχόμενες στα 259,3 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 0,2%, ενώ η αξία των εισαγωγών ανήλθε στα 330 δισ. δολάρια σε χαμηλό πέντε μηνών, καταγράφοντας συρρίκνωση κατά 2,9%.

Κάπως έτσι το εμπορικό έλλειμμα της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο διαμορφώθηκε στα 70,65 δισ. δολάρια, έναντι 80,90 δισ. δολαρίων ένα μήνα νωρίτερα, μειωμένο κατά 12,6%. 

Άνοδο της τάξεως του 5% σημειώνει η μετοχή του Twitter, μετά την άρνηση του δικαστηρίου του Ντελαγουέαρ να δώσει καθυστερήσει τη δίκη με τον Έλον Μασκ, κατόπιν αιτήματος που είχε καταθέσει ο ιθύνων νους της Tesla. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News