Business & Finance Τετάρτη 7/09/2022, 13:34
ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Οι απειλές Πούτιν έδωσαν ώθηση στις τιμές 

Πετρέλαιο: Οι απειλές Πούτιν έδωσαν ώθηση στις τιμές 

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι τιμές του πετρελαίου διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα, απώλειες που τις είχαν φέρει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο λόγος για την αλλαγή πορείας, ήταν οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τις οποίες απείλησε ότι η Ρωσία προτίθεται να μην τηρήσει τις συμφωνίες για την παροχή ενέργειας, σε περίπτωση που εφαρμοσθεί πλαφόν στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

Μετά τη δημοσιοποίηση των απειλών αυτών, οι τιμές του ορυκτού καυσίμου έκαναν μεταβολή και άφησαν πίσω τους τις αρχικές απώλειες. 

Περί τις 13:20, η τιμή του μπρεντ σημειώνει άνοδο περί του 0,58% στα 93,40 δολάρια το βαρέλι, την ίδια ώρα που αυτή του αργού κινείται υψηλότερα κατά 0,53% στα 87,41 δολάρια το βαρέλι. 

Με τους αναλυτές να αναμένουν ότι οι προμήθειες του πετρελαίου θα δεχθούν πίεση στο τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς -ενώ συγχρόνως και στις ΗΠΑ προβλέπεται να συρρικνωθούν τα αποθέματα-, το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι προμήθειες της Ρωσίας από την αγορά πετρελαίου προκαλεί τρόμο. 

Σύμφωνα με τον αναλυτή της PVM, Στέφεν Μπρένοκ, η απόφαση των ΗΠΑ να μην απελευθερώσουν μέρος των στρατηγικών τους αποθεμάτων, σε συνδυασμό με το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πετρέλαιο της Ρωσίας, σκιαγραφούν ένα δυσοίωνο πλαίσιο για την αγορά τον χειμώνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν: «Ανοησία» το πλαφόν – Απειλεί με κλείσιμο της στρόφιγγας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News