Business & Finance Τετάρτη 7/09/2022, 12:54
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Οι αγορές δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα

Goldman Sachs: Οι αγορές δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα

Τα χρηματιστήρια δεν έχουν πιάσει ακόμα τα χαμηλά τους, προειδοποιεί η Goldman Sachs, την ώρα που οι μετοχές πέφτουν για ένατη συνεχόμενη ημέρα, στο μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το 2011 και τα βάθη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Η πτώση αυτή «σβήνει» τα κέρδη του ράλι ανάκαμψης που ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου, και το οποίο οι αναλυτές της Goldman Sachs χαρακτηρίζουν σαν bear market rally.  «Η διάρκεια και η έκτασή του δεν ήταν ασυνήθιστες σε σχέση με την εμπειρία των προηγούμενων δεκαετιών», σημειώνουν. «Περιμένουμε περαιτέρω αδυναμία και σκαμπανεβάσματα στις αγορές πριν να καταγραφεί το χαμηλό», προσθέτουν.

Ο MSCI All Country World Index έχει πέσει 9% από τα μέσα του Αυγούστου, εν μέσω ανησυχιών για τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και την επιβράδυνση στην Κίνα.

«Βραχυπρόθεσμα οι προοπτικές είναι bearish καθώς τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο είναι όταν συνήθως οι αγορές υποχωρούν σημαντικά», είπε στο Bloomberg ο Chris Wood, της Jefferies.

Υπάρχουν, πάντως, κάποιες τεχνικές ενδείξεις ότι η πτώση ίσως να ανακοπεί. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο MSCI All Country World Index έχει σημειώσει άνοδο τουλάχιστον 1% στις επόμενες 10 και 20 ημέρες έπειτα από ένα σερί εννέα πτωτικών συνεδριάσεων, δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Το ΧΑ γλίτωσε από την «αιμορραγία» του Αυγούστου

Σήμα εξόδου από τις αγορές δίνει ο El-Erian – Στροφή στα μετρητά

JP Morgan: Θετική για την περιφέρεια – Πότε θα ανακάμψει, τι λέει για το ΧΑ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News