Business & Finance Τρίτη 6/09/2022, 20:13
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Γύρισαν σε άνοδο – Παραμένει η νευρικότητα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Γύρισαν σε άνοδο – Παραμένει η νευρικότητα

Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, που ήταν αρκετά νευρική, μετά από το αρνητικό ξεκίνημα της εβδομάδας, εν μέσω ανησυχιών για την ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και την απειλή ύφεσης. 

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,2%, αφού απώλεσε 0,6% της αξίας της στη διάρκεια της Δευτέρας. Η ανάκαμψη του κλάδου αυτοκινήτου βοήθησε το δείκτη DAX στην Φρανκφούρτη να γυρίσει σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,9%, μετά τις απώλειες άνω του 2% της Δευτέρας, εν μέσω ανησυχιών ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης οδεύει προς ύφεση.

Από τις μετοχές ξεχώρισε αυτή της Delivery Hero, η οποία γνώρισε τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των μετοχών του STOXX 600, άνω του 7%, μετά τη θετική επενδυτική της αξιολόγηση.

«Η σημερινή κίνηση αποτελεί περισσότερο μία άνοδο ανακούφισης παρά κάτι άλλο..Διερωτώμαι απλώς πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει η σημερινή άνοδος. Ακόμη και με τα μέτρα στήριξης, οι προοπτικές της Ευρωζώνης προδιαγράφονται πολύ ζοφερές και δεν έχω πεισθεί ότι έχουμε ήδη φθάσει κατώτατο σημείο στην χρηματιστηριακή αγορά», αναφέρει ο Στιούαρτ Κόουλ, οικονομολόγος της Equiti Capital.   

Σημαντική άνοδο κατέγραψε επίσης η μετοχή της Volkswagen, άνω του 3,5%, μετά την απόφασή της να ανοίξει την πόρτα για την αρχική δημόσια εγγραφή της Porsche, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Όλιβερ Μπλουμ να δηλώνει ότι η εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα μπορούσε να «λιώσει τον πάγο» στις αγορές κεφαλαίου. 

Aπό τα επιμέρους χρηματιστηριακά ταμπλό, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,2%, όπως και ο CAC 40 στην Φρανκφούρτη. Από την ευρωπεριφέρεια, ο δείκτης IBEX στη Μαδρίτη υποχώρησε 0,26%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε απώλειες 0,5%. 

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News