Business & Finance Τρίτη 6/09/2022, 17:22
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επεκτείνει τις απώλειες με μία ημέρα καθυστέρηση

Wall Street: Επεκτείνει τις απώλειες με μία ημέρα καθυστέρηση

Από εκεί που σταμάτησε την περασμένη Παρασκευή συνεχίζει σήμερα Τρίτη η Wall Street, σημειώνοντας απώλειες, στην επάνοδό της στην ενεργό δράση μετά τη χθεσινή αργία για την Ημέρα της Εργασίας.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,63%, στο -0,71% βρίσκεται ο S&P 500, ενώ απώλειες της τάξεως του 1,16% καταγράφει ο Nasdaq.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η S&P Global δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, η οποία όπως και στην Ευρώπη επιβραδύνθηκε και μάλιστα αισθητά. 

Ειδικότερα, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (ΡΜΙ) για τον κλάδο της μεταποίησης και αυτόν των υπηρεσιών υποχώρησε στις 44,6 μονάδες τον Αύγουστο από 47,7 μονάδες ένα μήνα νωρίτερα, έναντι εκτιμήσεων για 45 μονάδες. 

Ο υποδείκτης που αφορά τον κλάδο των υπηρεσιών υποχώρησε ακόμη περαιτέρω στις 43,7 μονάδες, όταν τον Ιούλιο βρισκόταν στις 47,3 μονάδες, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τιμή στις 44,3 μονάδες. 

Ξεχωριστά στοιχεία από τα οποία εξαιρείται ο κλάδος της μεταποίησης παρουσίασαν ελαφρά μεν, βελτίωση δε. Συγκεκριμένα για τον μήνα Αύγουστο βελτιωμένος παρουσιάζεται ο δείκτης που αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα, την απασχόληση, τις νέες παραγγελίες και τις τιμές, ενώ βελτίωση κατέγραψε και ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών. 

Για το αμερικανικό χρηματιστήριο το μομέντουμ μόνο θετικό δεν είναι, καθώς και για τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες η περασμένη εβδομάδα ήταν η τρίτη συναπτή την οποία ολοκλήρωσαν με αρνητικό πρόσημο.  

Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή ο τεχνολογικός Nasdaq επέκτεινε το πτωτικό του σερί για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, ένα αρνητικό σερί το οποίο τελευταία φορά καταγράφηκε το 2019.

moneyreview.gr  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News