ΑΓΟΡΕΣ

Deutsche Bank: Το ΧΑ γλίτωσε από την «αιμορραγία» του Αυγούστου

Deutsche Bank: Το ΧΑ γλίτωσε από την «αιμορραγία» του Αυγούστου

Μία από τις λιγοστές επενδύσεις στον κόσμο που έδωσαν θετικές αποδόσεις για τον Αύγουστο ήταν το Χρηματιστήριο της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Deutsche Bank.

Όπως σημειώνει ο γερμανικός επενδυτικός οίκος, ο Αύγουστος ήταν ένας μήνας δύο μισών για τις αγορές. Ξεκίνησε με μεγάλη αισιοδοξία και τις αγορές να επεκτείνουν τα κέρδη του Ιουλίου, όμως περίπου στα μισά του μήνα το κλίμα άλλαξε, με το sell off να εντείνεται μετά το αυστηρό μήνυμα του Jerome Powell από το Jackson Hole για τα επιτόκια.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι μόλις 6 από τις 38 επενδύσεις που παρακολουθεί η Deutsche Bank από όλο τον κόσμο έκλεισαν σε θετικό έδαφος.

Deutsche Bank: Το ΧΑ γλίτωσε από την «αιμορραγία» του Αυγούστου-1

Ο S&P 500 έχασε 4,1% και ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 5%. Το κλίμα υπήρξε ιδιαίτερα κακό στην Ευρώπη, όπου τα κρατικά ομόλογα εμφάνισαν τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή τους από την έναρξη του δείκτη που παρακολουθεί η Deutsche Bank, καθώς η ιδέα μιας αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο πέφτει στο τραπέζι.

Deutsche Bank: Το ΧΑ γλίτωσε από την «αιμορραγία» του Αυγούστου-2

Κόντρα στο αρνητικό κλίμα, το ΧΑ κατάφερε να κλείσει τον Αύγουστο με κέρδη 0,7%, έπειτα και από το +6% του Ιουλίου. Έτσι, περιόρισε τις απώλειές του από τις αρχές του έτους στο 2,3%.

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Υποβαθμίζει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε neutral

Σήμα για πωλήσεις από την Credit Suisse: Υποβαθμίζει τα χρηματιστήρια σε underweight

Goldman Sachs: Υψηλότερα ο πήχυς για τις ελληνικές τράπεζες – Οι 3 λόγοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News